Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στα ΑΕΙ, ζήτησε επί της ουσίας το διαχωρισμό στα σχολεία ανάμεσα στα ελληνόπουλα και τα παιδιά μεταναστών.

\”Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών σε ελληνικά σχολεία;\” και πρότεινε \”να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές\”.

\”Μπαίνουμε σε τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά, αυτό είναι απαράδεκτο\”, είπε.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος σε αυστηρό ύφος είπε:

\”Αυτός ο διαχωρισμός, κύριοι, είναι φασιστικός!\”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Γιώργος Καλαντζής, υπενθύμισε στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής την ρήση του Ισοκράτη, \”Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας\”.

Η αναφορά στον Ισοκράτη εξόργισε τον κ. Ματθαιόπουλο, ο οποίος του ανταπάντησε επίσης με Ισοκράτη, \”τοις βαρβάροις ειλωτεύειν\”, για να αποχωρήσει μετά από την αίθουσα.

Τέλος, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση ζήτησε από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής \”να καθίσουν να διαβάσουν κανένα νομοσχέδιο, αντί να έρχονται στη Βουλή και να βγάζουν κορώνες πατριδοκαπηλίας\”.

\”Η δημοκρατία έχει κανόνες, αν δεν σας αρέσει να πάτε να ζήσετε στη ζούγκλα. Μην την μεταφέρετε στη Βουλή\”, συμπλήρωσε.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook