Αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες εις βάρος του ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για κατασκευασμένη υπόθεση, ενώ επιτίθεται στη δικαιοσύνη τόσο για την καταδίκη του για ανακριβές πόθεν έσχες, όσο και για τη σύλληψη και προφυλάκιση της γυναίκας του.

Με συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο, μέσα από τον Κορυδαλλό, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την καταδίκη του για ανακριβές πόθεν έσχες ως «πρωτοφανές πρόβλημα της δικαιοσύνης», ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα εμπρηστικός απέναντι στο Συμβούλιο Εφετών και το παραπεμπτικό βούλευμα προς το πρόσωπό του.

Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου για την 8χρονη φυλάκιση και δήμευση του σπιτιού του την χαρακτήρισε ντροπιαστική, ενώ υποστηρίζει πως είναι ένα ζήτημα που ρυθμίζεται εύκολα.

Γνωστοποίησε μάλιστα ότι έχει ήδη προσφύγει στο δικαστήριο του Στρασβούργου για να αντιμετωπιστεί από ευρωπαϊκά όργανα μια τέτοια υπόθεση σημειώνοντας ότι για την εν λόγω υπόθεση υπήρξε παρέμβαση αφήνοντας σαφείς αιχμές.

Αναφορικά με το παραπεμπτικό βούλευμα, κάνει λόγο για κατάπτυστο κείμενο και αναφέρει ότι είναι το ίδιο με εκείνο της Προανακριτικής Επιτροπή της Βουλής του 2011 προσθέτοντας «τολμούν οι εφέτες να αποδεχθούν και να προσυπογράψουν τέτοιες απίθανες κατηγορίες, με ψεύδη, με διαστρεβλώσεις, με ανεπάρκεια κατανόησης των δεδομένων».

Ανέφερε πως η πολιτική του για τις επενδύσεις και τις διεθνείς συναλλαγές υπήρξε μεγάλη επένδυση για τη χώρα, ενώ επανέλαβε ότι η υπόθεση με τα υποβρύχια έχει κολλήσει και η ελληνική δικαιοσύνη επέλεξε να την κουκουλώσει και να στοχοποιήσει τον ίδιο για γεγονότα που έγιναν το 2000. Παράλληλα, επέμεινε στην απαίτησή του να καταθέσει και το ΚΥΣΕΑ ενώπιον δικαστηρίου κάτι το οποίο του έχουν αρνηθεί μέχρι τώρα.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει προσωπική του εμπλοκή στο θέμα με το μαύρο πολιτικό χρήμα και τις μίζες τονίζοντας ότι το πόρισμα δεν αναφέρει πουθενά το όνομά του, απλά αφορά εταιρείες, ενώ στη διακίνηση των χρημάτων δεν υπάρχει συναλλαγή που να φανερώνει ότι έχει υπογράψει ο ίδιος ή ότι υπάρχει το όνομά του.

Κατηγόρησε, μάλιστα, τους ανακριτές και εισαγγελείς ότι τις τελευταίες εβδομάδες χρησιμοποιούν τους συντάκτες του δικαστικού ρεπορτάζ και έχουν δημιουργήσει ένα «γραφείο Τύπου» μέσω του οποίου περνούν όποια πληροφορία θέλουν.

Επιτέθηκε στη δικαιοσύνη τονίζοντας ότι εισέβαλαν παράνομα στο σπίτι του και έκλεψαν προσωπικά δεδομένα, όπως οι χειρόγραφες σημειώσεις του από τις οποίες έφτιαξαν κατηγορίες κατασκευασμένες από άλλες εποχές.

«Ερχεται τώρα να μου πει ο κύριος εισαγγελέας, ότι εγώ μπήκα στο σπίτι σου και είδα ένα χαρτί που λέει αυτό και λέει εκείνο. Καταρχήν προσωπικά δεδομένα, το τι έγραφα εγώ στις σημειώσεις τις δικές μου, μόνο εγώ μπορώ να το εξηγήσω. Εκείνος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία αξιοπιστία και καμία εγκυρότητα να πει οτιδήποτε πάνω σε αυτό» ήταν τα λόγια του πρώην υπουργού.

Επισήμανε ότι στο δικαστήριο θα αποδείξει την αθωότητά του, ενώ πρόσθεσε ότι εκεί θα καταθέσει και το ΚΥΣΕΑ και η ηγεσία του πολεμικού ναυτικού με αποτέλεσμα να επέλθει «διαφάνεια για όλους και για όλα».

Αρρωστος άνθρωπος ο Ζήγρας

Αναφορικά με την κατάθεση ξαδέλφου του, Νικόλαου Ζήγρα, που ως ένα βαθμό τον «καίει» ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να σχολιάσει τίποτα τονίζοντας «ο Ζήγρας είναι ένας άρρωστος άνθρωπος».

Υποστήριξε ότι ο κ. Ζήγρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί το δικαστήριο να βασίζεται στην κατάθεση ενός τέτοιου ανθρώπου, ενώ επανέλαβε ότι στις 22 Απριλίου που θα ξεκινήσει η δίκη θα λάμψει η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν «οι ευθύνες των πολιτικών που βρίσκονται πίσω από αυτή την επίθεση».

Δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα από το 1981

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι συμμετέχει σε κυβερνήσεις από το 1981 και ποτέ δεν είχε ακουστεί το παραμικρό για το πρόσωπό του, ενώ αναφορικά με την περιουσία που φέρεται ότι έχει δήλωσε «σοβαρά βρήκατε την μεγάλη περιουσία; Εχω ένα σπίτι που αγόρασα μετά από 15 χρόνια που ήταν στο ενοίκιο, το ακίνητο στην Αρεοπαγίτου, το γραφείο μου, το σπίτι στο Ψυχικό και τίποτα άλλο. Δεν θα απολογηθώ για τίποτα».

Επέμεινε στην άποψή του για το «κατάπτυστο» βούλευμα το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο έχει λάθη και συκοφαντίες , ενώ τόνισε πως «όποιος υποστηρίζει ότι υπάρχουν μίζες να πάει να το αποδείξει».

Οργή για την προφυλάκιση της συζύγου του

«Το χειρότερο απ\’ όλα είναι ότι αυτοί οι κύριοι δεν λαμβάνουν υπόψιν τον ανθρώπινο παράγοντα» δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφορικά με την προφυλάκιση της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.

«Κατηγορούν το παιδί μου, το μικρό παιδί των 7 ετών, με συνέπεια να βρίσκεται στην εξορία 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε καθημερινή βάση ανεβοκατεβαίνει στην Αθήνα διότι και η μητέρα του βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Και η κόρη μου βρίσκεται επίσης στη φυλακή. Και μια σειρά άνθρωποι οι οποίοι τόλμησαν κάποτε να δουλέψουν κάποτε μαζί μου, για μένα αθώοι όλοι ξαφνικά βρίσκονται υπό κατηγορία» δήλωσε ο κ. Τσοχτζόπουλος.

Το ίδιο επισήμανε και για την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία είναι επίσης μητέρα τριών ανηλίκων, ενώ χαρακτηρίζει ως μη σοβαρό το επιχείρημα ότι και οι δύο είναι ύποπτες φυγής από τη χώρα.

Χαρακτήρισε δε ως «αγροίκους» εκείνους που συνέλαβαν τη γυναίκα του.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook