Τουλάχιστον 21 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε ατύχημα που συνέβη σε ορυχείο της νοτιοδυτικής Κίνας.

Την στιγμή της έκρηξης μέσα στις στοές βρισκόταν 83 εργάτες. Πενήντα οχτώ από αυτούς κατάφεραν να βγουν σώοι από το ορυχείο ενώ πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση .

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να εργάζονται στο σημείο για να εντοπίσουν άλλους τέσσερις ανθρακωρύχους που αγνοούνται ενώ ανασύρουν συνεχώς τις σωρούς των εργατών που είναι νεκροί.

Τις προσπάθειες των διασωστών δυσκολεύουν τα τοξικά αέρια που εκλύονται συνεχώς μέσα στις στοές.Η Κίνα είναι παγκοσμίως ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα, τον οποίο χρησιμοποιεί για τα 2/3 των ενεργειακών αναγκών της.

Ωστόσο οι συνθήκες δουλειάς σε πολλά από τα ορυχεία άνθρακα της Κίνας είναι ιδιαίτερα σκληρές, ενώ πολλαπλοί είναι οι κίνδυνοι για τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτά.Θεωρητικά έχουν αρχίσει να επιβάλλονται κάποιοι κανονισμοί για την βελτίωση της ασφαλούς λειτουργίας τους, πράγμα που οδήγησε σε μείωση κατά 30% των θανατηφόρων δυστυχημάτων στα κινέζικα ανθρακωρυχεία μέσα στον τελευταίο χρόνο.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook