Πρόταση της Κυβέρνησης στην τρόικα έπειτα από τις σκληρές διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται πως είναι η έξοδο 5.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2014.

Σε αυτόν τον αριθμό δεν έχει διευκρινιστεί αν περιλαμβάνονται επίορκοι, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ενώ και η Τρόικα δεν έχει απαντήσει στη σχετική πρόταση, κάτι που αναμένεται να κάνει όταν επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Πάντως οι απολύσεις -που δεν έγιναν- στο Δημόσιο ήταν, κατά τους Financial Times, η αιτία της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά, εδώ και τρία χρόνια, που διακόπτονται οι συζητήσεις των δύο πλευρών, χωρίς συγκεκριμένη συμφωνία. Τονίζει δε, ότι, συνεπεία της μη συμφωνίας, θα καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου.

Όπως υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ, στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των δανειστών φαίνεται να απέρριψαν το αίτημα για τροποποίηση των μέτρων λιτότητας εξαιτίας της έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας, υποστηρίζοντας πως χρειάζεται να γίνει ακόμη περισσότερη δουλειά, ώστε να ποσοτικοποιηθούν τα εναλλακτικά μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός, αναφέρει η εφημερίδα, έχει δεσμευθεί να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος των περικοπών 25.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα μέχρι το 2014.

Αλλά οι Έλληνες αξιωματούχοι απέτυχαν να παρουσιάσουν επαρκείς λεπτομέρειες των προτάσεων για τις απολύσεις 7.000 δημοσίων υπαλλήλων που βρέθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα, για την «κινητικότητα» και για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτήσεων φέτος.

imerisia.gr