Η αυλαία της 25ης αγωνιστικής με τη νίκη του Πανιωνίου επί του Ατρομήτου \’\’έσφιξε\’\’ ακόμα περισσότερο τα πράγματα στην ουρά, η οποία βέβαια πλέον δεν είναι ουρά, αλλά σιδηρόδρομος. Η νίκη των κυανέρυθρων επηρεάζουν την υπόθεση παραμονή γιατί είναι πολύ πιθανό να δώσουν \’\’αέρα\’\’ σωτηρίας όχι μόνο σε εκείνους αλλά και στον προσεχή αντίπαλο τους τον Πλατανιά
Με δεδομένο ότι η Κέρκυρα έχει αποχαιρετήσει, όλοι οι υπόλοιποι παλεύουν για να αποφύγουν μια θέση. Η ιστορία θυμίζει τις μουσικές καρέκλες. 
Κάποιος θα είναι ο άτυχος ή ο λιγότερο ευέλικτος, με αποτέλεσμα όταν σταματήσει η…μουσική να μείνει όρθιος και να αποχωρήσει. Αν ΑΕΚ και Πλατανιάς κερδίσουν τότε παίρνουν ανάσα. Αν το ίδιο κάνει και ο Πανθρακικός τότε η βάση της σωτηρίας ανεβαίνει, μέχρι και τους 33, λένε εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα. 
Μπορεί ο ΟΦΗ να φτάσει εκεί; Κι αν ναι, πως; Το κομβικό παιχνίδι ΔΕΝ είναι στη Λιβαδειά. Εκεί κάνεις το colpo grosso, μόνο με διπλό. Μπορείς; Δύσκολη ερώτηση. Αν δεν τα καταφέρει ο ΟΦΗ, δεν έχει τόση σημασία αν έρθει η ήττα ή ισοπαλία, όσο η ΝΙΚΗ με τον ΠΑΣ στο Ηράκλειο, μια εβδομάδα μετά. Αυτό είναι το πρώτο κομβικό παιχνίδι. 
Το δεύτερο παιχνίδι – σταθμός είναι, στην Κομοτηνή. Εκεί ο ΟΦΗ, σε καμία περίπτωση δε θέλει να ηττηθεί. Ίσως και η ισοπαλία να είναι αρκετή, ανάλογα τι έχει κάνει μέχρι τότε ο Πάνθραξ. Ο τελευταίος, αυτή την ώρα φαντάζει ως ο αδύναμος κρίκος
Το ερώτημα είναι θα ακολουθήσει την κούρσα ή θα συνεχίσει την καθοδική πορεία κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλότερα τη βάση της παραμονής; Η λογική – από κει και πέρα – λέει ισοπαλία με Ατρόμητο στο Γεντι Κουλέ.
Έτσι ο ΟΦΗ πάει στην Τρίπολη στο φινάλε με 32, με μεγάλη πιθανότητα να είναι αρκετοί αυτοί οι βαθμοί, με ανοικτό το σενάριο να ψάχνει έναν πόντο. 
Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω για τον ΟΦΗ μπορούν να ισχύσουν εφόσον δεν ξανασυναντήσει διαιτησίες τύπου Αμπάρκιολη. Κάτι μου λέει πως δε θα έχει στην τελική ευθεία τέτοια προβλήματα
Υ.Γ. Άρης, Πλατανιας, Πανιώνιος, Λεβαδειακός δε θα κινδυνεύσουν. Ο ηττημένος του ΑΕΚ – Βέροια θα μπει στο κλαμπ των επίφοβων. 

Υ.Γ. Ο… προφήτης Αναστόπουλος είχε πει μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Λεβαδειακό, πως \’\’εντάξει χάσαμε. Και πέρσι χάσαμε αλλά κερδίσαμε στη Λιβαδειά. Το ίδιο θα γίνει και φέτος\’\’. Άραγε οι προφητείες Αναστόπουλο με θέμα τον Κομπότη πιάνουν μόνο με τον ίδιο στον πάγκο; Για να δούμε!

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook