Εντός της ημέρας αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ, καθώς ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι κεντροδεξιοί και εθνικιστές εταίροι του ξεπέρασαν στη διάρκεια της νύχτας τις διαφωνίες που είχαν προκύψει.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο Γιαΐρ Λαπίντ, ηγέτης του κόμματος Γες Ατίντ, και ο Ναφτάλι Μπένετ, επικεφαλής της Εβραϊκής Εστίας, απαρνήθηκαν τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ζήτημα που είχε φέρει καθυστέρηση στο σχηματισμό της κυβέρνησης.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο, η συμφωνία θα υπογραφεί πριν από την αργία του Σαββάτου, σήμερα το απόγευμα και θα παρουσιαστεί από τους ηγέτες του συνασπισμού στον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες.
Το νέο υπουργικό συμβούλιο θα ορκιστεί την Δευτέρα, μόλις 48 ώρες πριν από την άφιξη στη χώρα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας δόθηκαν στο κόμμα του Γιαΐρ Λαπίντ. Η Εβραϊκή Εστία του Ναφτάλι Μπένετ παίρνει τα υπουργεία Εμπορίου και Βιομηχανίας και Οικισμών.

Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ακόμη ότι ο ίδιος ο Νετανιάχου θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη για κατάχρηση εμπιστοσύνης του απερχόμενου υπουργού Αβίγκντορ Λίμπερμαν, εκλογικού του εταίρου και ηγέτη του κόμματος Ισραέλ Μπεϊτέινου.

Οι υπουργοί Άμυνας και Εσωτερικών θα προέρχονται επίσης από το Λικούντ του Νετανιάχου.

newspost.gr