\”Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες καταναλωτές βρισκόμαστε στη πιο δεινή θέση.
Με τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, με ελάχιστο έως και μηδενικό εισόδημα για 1.300.000 άνεργους συμπολίτες μας, με την ακρίβεια να διατηρείται στα ύψη. Η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών έχει εξανεμιστεί και το βιοτικό μας επίπεδο έχει καταβαραθρωθεί.
Δεν είναι πλέον σπάνιο το φαινόμενο της αδυναμίας να ικανοποιήσουμε τις βασικές διατροφικές μας ανάγκες.
Τα ζητήματα ασφάλειας των προϊόντων είναι επίσης σημαντικά, μια που οι καταναλωτές με τα περιορισμένα εισοδήματά μας, προκειμένου να καλύψουμε ανάγκες σε είδη διατροφής, σε είδη πρώτης και καθημερινής ανάγκης και σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά, αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας.
Το κράτος αδυνατεί να προστατεύσει όλους εμάς τους καταναλωτές, τόσο στα ζητήματα ασφάλειας, όσο και στα ζητήματα της ακρίβειας, αισχροκέρδειας και των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.
Οι αυξήσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους, στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, εκτός του ότι εντείνουν την ακρίβεια, δημιουργούν «έμφραγμα» στα οικονομικά των νοικοκυριών μας.
Τέλος, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αντί να βλέπουν πιθανότητες λύσης για να περισώσουν την περιουσία τους, βλέπουν την Τρόικα να περιορίζει δραματικά τις όποιες δυνατότητες είχαν με το Νόμο 3869/10, γνωστό και ως «νόμο Κατσέλη», προς όφελος των τραπεζών.
Στις 15 Μάρτη 2013, μπαίνει επιτακτικά η ανάγκη για:
• Προστασία των καταναλωτών στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και υπηρεσιών.
• Πολιτικές που θα προστατεύουν τους δανειολήπτες και την περιουσία τους.
• Ανάπτυξη ενός δικτύου Αλληλεγγύης από κράτος, πολίτες, αλλά και επιχειρήσεις, προκειμένου να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται σε απόλυτα δυσχερή οικονομική κατάσταση\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook