Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όντας πλέον μόνο αρχηγός κράτους και όχι Πρόεδρος του Eurogroup, παραδέχτηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ότι το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και δεν θα επαναληφθεί για άλλη χώρα.

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, τόνισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και για την Κύπρο στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες. \”Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρξει λύση στο κυπριακό πρόβλημα\”, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενο \”κούρεμα\” του χρέους που θα προκαλούσε ζημιές στους ιδιώτες επενδυτές, απάντησε: \”Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κατευθυνθούμε σε παρόμοια λύση με τυφλό τρόπο, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια λύση που δεν συνιστά καθαρή και απλή διαγραφή χρέους\”.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσέθεσε στη συνέχεια, ότι η Ευρωζώνη, η οποία είχε ήδη υποδείξει ότι αυτή η λύση η οποία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν \”μοναδική\”, θα πρέπει να είναι προσεκτική αναφορικά με την αξιοπιστία. Επισήμανε μάλιστα, ότι \”δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα\”.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε κάνει λόγο για ενδεχόμενο κοινωνικής εξέγερσης. \”Ανησυχώ πολύ για τις επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις\” είπε και συνέχισε: \”Δεν αποκλείω να διατρέξουμε τον κίνδυνο να δούμε μια κοινωνική επανάσταση, μια κοινωνική εξέγερση (…). Νομίζω ότι θα πρέπει να βρούμε μια τομή μεταξύ των αναπτυξιακών πολιτικών και της δημοσιονομικής εξυγίανσης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook