Ομάδα Βρετανών που φέρονται να εργάζονταν στο θέρετρο της Πορτογαλίας απ’ όπου εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 2007 η μικρή Μαντλίν ΜακΚαν ψάχνει η βρετανική αστυνομία.

Η αστυνομία πιστεύει πως η ομάδα των καθαριστών με το λευκό βανάκι είναι το «κλειδί» για να μάθουν που βρίσκεται η μικρή Μαντλίν, που τώρα θα είναι 9 ετών.
Ήδη, αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από ιδιοκτήτες διαμερισμάτων στο θέρετρο όπου έμεναν η Μαντλίν και η οικογένειά της. Τους ρώτησαν κυρίως για το αν είχαν προσέξει την παρουσία ενός άσπρου βαν στην περιοχή.

Ένας από τους ιδιοκτήτες δήλωσε πως η αστυνομία του αποκάλυψε πως αναζητά ομάδα έξι ή οκτώ ατόμων, καθαριστές, που οδηγούσαν ένα λευκό βαν και κυκλοφορούσαν στην περιοχή του Praia da Luz, καθαρίζοντας διαμερίσματα.

Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα καθαριστών εμπλέκεται στις έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής Μαντλίν απ’ όταν απήχθη από το ξενοδοχείο όπου έμενε με την οικογένειά της κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Πορτογαλία.

Το νέο αυτό στοιχείο προέκυψε από την επανεξέταση της υπόθεσης από τους Βρετανούς αστυνομικούς. Στην προσπάθειά τους να καθορίσουν ποιοι βρίσκονταν στο θέρετρο την περίοδο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, άρχισαν να ρωτούν τους ιδιοκτήτες αν είχαν δει μια ομάδα Βρετανών καθαριστών να εργάζονταν εκεί.

Ένας από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων επικοινώνησε μαζί τους. «Ο αστυνομικός είπε πως έπρεπε να τους μιλήσουν. Ενδιαφέρονταν πολύ για το ποιος είχε πρόσβαση στα διαμερίσματα» είπε ο ιδιοκτήτης στη Sun, προσθέτοντας πως οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τέσσερις φορές για το συνεργείο καθαριότητας με το λευκό βαν.

Συνήθως, το θέρετρο Ocean Club είχε δικό του συνεργείο. Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες προσλάμβαναν ιδιωτικά συνεργεία, που ζητούσαν λιγότερα χρήματα. Τους έβρισκαν από αγγελίες που έβαζαν σε σούπερ μάρκετ.

Το λευκό βαν είχε αναφερθεί στις έρευνες για την απαγωγή της Μαντλίν και παλιότερα. Πριν τρία χρόνια, σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας άνδρας είχε καταθέσει πως είχε δει ένα κορίτσι που έμοιαζε με τη Μαντλίν στο πίσω μέρος ενός λευκού βαν, κοντά στο θέρετρο απ’ όπου απήχθη.
Επίσης, είχε καταθέσει πως είχε δει ένα ζευγάρι, που υποστήριξε πως ήταν ρομά, κοντά στο βαν.

Ξεχωριστή αναφορά στην πορτογαλική αστυνομία ανέφερε ένα λευκό βαν και νεαρούς μελαχρινούς άνδρες να παρακολουθούν τα διαμερίσματα όπου έμενε η οικογένεια ΜακΚαν.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook