Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με θέμα την παράνομη βόσκηση σε γεωργικές εκτάσεις, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Δεικτάκης συγκάλεσε σήμερα το πρωί νέα συνάντηση για τον συντονισμό των ενεργειών ως προς την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος. 
Στη συνάντηση μετείχαν ο Αστυνομικός Δ/ντής κ. Τηλέμαχος Πανταγάκης εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Ηρακλείου, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Σήφης Κανακουσάκης, Διοικητής του ΤΑΕ Ηρακλείου, ο Αστυνόμος Β κ. Ζαιμάκης Εμμανουήλ Διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Νομό Ηρακλείου κ. Αλεξόπουλος Κώστας καθώς και Υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων. 
Αυτό που ορίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης είναι να υπάρξει άμεσα μια πιο ουσιαστική και στενή συνεργασία έτσι ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της παραβατικότητας εκ μέρους μερίδας κτηνοτρόφων εις βάρος των αγροτών. Δήμοι, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΤΑΕ, Αστυνομικές Δυνάμεις, Δασικές Υπηρεσίες συντονίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα αποστείλει έγγραφο προς τους Δήμους αλλά και τους Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που θα αναφέρει ότι θα διακόπτεται η εξισωτική αποζημίωση σε όσους παρανομούν. Αυτό θα σημάνει αυτόματα και τον μελλοντικό αποκλεισμό τους από την νέα ΚΑΠ. 
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δεικτάκης, «στη δύσκολη συγκυρία που περνάει η χώρα υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις μέχρι και το 2020 που αφορούν τους κτηνοτρόφους σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις του ζωικού κεφαλαίου και δεν θα πρέπει να τις διακινδυνεύσουν. Θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να απολαμβάνουν τα οφέλη». 
Στο Νο 1591 μέχρι τις 10 μ.μ. μπορούν οι θιγόμενοι αγρότες να κάνουν τις καταγγελίες τους για ύπαρξη ποιμνίων εντός καλλιεργημένων περιοχών. Θα επιλαμβάνεται άμεσα το Δασαρχείο με τους Δασοφύλακες ώστε να καταγράφονται αφενός οι ζημίες, και αφετέρου να κατάσχονται τα ζώα σε συγκεκριμένη περιοχή που θα υποδείξουν οι Δήμαρχοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook