Η τήρηση της νομιμότητας πρέπει να είναι απαράβατος κανόνας για όλους και ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στα αυθαίρετα κτίσματα στην περιοχή Τομπρούκ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η νομοθεσία για τα αυθαίρετα κτίσματα, πρόσθεσε, είναι συγκεκριμένη και όλοι πρέπει να τη σεβόμαστε ενώ υπογράμμισε πως η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για το υπουργείο τουρισμού απαράβατη προτεραιότητα.

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη, η έλλειψη προγραμματισμού και οι αποσπασματικές ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν πολλά δυσάρεστα προβλήματα, ιδιαίτερα τώρα στην αρχή της τουριστικής περιόδου που «δεν χρειαζόμαστε αρνητικές εικόνες».

Η συνεννόηση και ο συντονισμός είναι απαραίτητα στοιχεία αν θέλουμε να κάνουμε ουσιαστικές ενέργειες που να ωφελούν τον ελληνικό τουρισμό, κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες μηχανήματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κρήτη προχώρησαν στην κατεδάφιση αυθαιρέτων που έχουν χτιστεί στον αιγιαλό (δείτε εδώ).

Μάλιστα συνελήφθη ιδιοκτήτης ξενοδοχείου (δείτε εδώ), ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει την κατεδάφιση τμήματος της επιχείρησης που θεωρείται καταπατημένο.

Η επιστολή στον Σαμαρά από παράγοντες του τουρισμού

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό (δείτε εδώ) ζητώντας να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις ξενοδοχειακών μονάδων.

Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού, εικόνες με κατεδαφισμένα ξενοδοχεία κάνουν τον γύρω του κόσμου \’\’θυμίζοντας Συρία\’\’, δημιουργώντας παράλληλα άσχημη εικόνα για την Κρήτη.

με πληροφορίες από naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook