Την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ο Ολλανδός κ. Paul Koster, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Ο κ. Koster είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή από την τρόικα, η οποία είχε εγκρίνει το διορισμό του, με την αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Koster είναι ορκωτός λογιστής και κατά την άσκηση των καθηκόντων του το σύντομο διάστημα ως πρόεδρος του ΤΧΣ, είχε διατυπώσει θέσεις που τον έφεραν σε ρήξη με τις τράπεζες.

Η παραίτησή του, σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, δεν έχει δημοσιοποιηθεί, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να μεταπεισθεί και να ανακαλέσει την παραίτησή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραίτησή του επικαλείται προσωπικούς λόγους. Ο κ. Koster εργαζόταν στο Ντουμπάι και ερχόταν δύο φορές το μήνα στην Αθήνα για τις ανάγκες των συνεδριάσεων του ΤΧΣ.

Η παραίτηση δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο το επόμενο διάστημα πρέπει να διαχειριστεί την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πώληση της Proton Bank και του ΤΤ, και άλλα σύνθετα και τεχνικά θέματα.

Ο κ. Koster είχε συνδυάσει τη θέση του στο ΤΧΣ με την απασχόλησή του στο Ντουμπάι, όπου περνούσε τον περισσότερο καιρό, καθώς εργαζόταν και εκεί.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook