Σοβαρά προβλήματα εν όψη της νέας αρδευτικής περιόδου, αναμένεται να προκύψουν στο Δήμο Γόρτυνας εξαιτίας των τελευταίων απανωτών κρουσμάτων κλοπής καλωδίων από δημοτικές γεωτρήσεις.

Στόχος των επιτήδειων αυτή τη φορά ήταν γεωτρήσεις στα Χουστουλιανά και στην Παναγιά, από τις οποίες ξήλωσαν δεκάδες μέτρα καλωδίων, προκειμένου να αφαιρέσουν το χαλκό που περιείχαν, με αποτέλεσμα οι αν λόγο γεωτρήσεις να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Η δημοτική αρχή καλεί για μια ακόμη φορά την ΕΛΑΣ να πάρει επιτέλους μέτρα για να παταχθεί το φαινόμενο που επιβαρύνει με σημαντικά ποσά το ταμείο του Δήμου και παράλληλα προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του προγράμματος άρδευσης των καλλιεργειών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους παραγωγούς και το εισόδημά τους.

Μάλιστα οι άνθρωποι του Δήμου Γόρτυνας, σε συνεργασία με τους φορείς και τους δημότες της περιοχής, εξετάζουν διάφορούς τρόπους προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τις γεωτρήσεις, όσο και άλλους δημόσιους χώρους (πχ σχολεία) από τους κάθε λογής κακοποιούς.