Και με τη βούλα πέρασαν στην κυριότητα του Δήμου Γόρτυνας τα οικόπεδα που βρίσκονται πλησίον του δημοτικού σχολείου Αγίων Δέκα και τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του συγκεκριμένου διδακτηρίου.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης προχώρησε με τους ιδιοκτήτες στην υπογραφή των απαιτούμενων συμβολαίων και πλέον τα ακίνητα που ανήκαν στους Γεώργιο, Μαρία, Μαρίνα και Καλλιόπη Σκορδαλάκη, εντάχθηκαν στο περιοσιολόγιο του μεσαρίτικου Δήμο.

Το κόστος της αγοράς των οικοπέδων άγγιξε τις 21 χιλιάδες ευρώ και βάρυνε αποκλειστικά τα ταμεία του Δήμου, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση της μελέτης επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Αγίων Δέκα, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα κτίριο, το οποίο θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους παραπάνω δημότες που συναίνεσαν στην παραχώρηση των οικοπέδων τους

«Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τους δημότες για την θετική τους στάση στο αίτημα του Δήμου Γόρτυνας. Η κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού διδακτηρίου στην έδρα του Δήμου μας, τους Αγίους Δέκα, αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η προσθήκη των οικοπέδων αυτών ήταν αναγκαία για την υλοποίηση του στόχου μας.

Πλέον θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση της απαραίτητης μελέτης κι εν συνεχεία θα πρέπει να πιέσουμε για την χρηματοδότηση του έργου.» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook