Σε κάθειρξη 302 ετών καταδικάστηκε ένας πρώην πρωταθλητής του καράτε, ο Φερνάντο Τόρες Μπανέα, για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων μαθητών, του, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, οι οποίοι φοιτούσαν στη σχολή πολεμικών τεχνών την οποία είχε ιδρύσει.

Το δικαστήριο της Λας Πάλμας, το οποίο χαρακτήρισε τον Μπανέα «σεξουαλικό αρπακτικό», τον έκρινε ένοχο για «ένα έγκλημα κατ\’ εξακολούθηση, για σεξουαλική κακοποίηση άνευ προηγουμένου».

Η δικαιοσύνη επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 148 ετών στη σύζυγο του Μπανέα, Μαρία Χοσέ Γκονθάλεθ, και 126 χρόνια κάθειρξη σε μια δασκάλα του καράτε, την Ιβόν Γκονθάλεθ.

«Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια υπόθεση άνευ προηγουμένου στη δικαστική ιστορία της χώρας», σημείωσε το δικαστήριο.

Ο 56χρονος πρώην πρωταθλητής είχε συλληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2010, όταν τον κατήγγειλε ένας μαθητής του.

Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην Ισπανία, ιδίως όταν ένα από τα θύματά του, τον Σεπτέμβριο του 2009, αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σε ηλικία 9 ετών, σε μια περίοδο κατά την οποία η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη.

Οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τον Μπανέα ανέφεραν ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής αλλά περιέγραψαν έναν άνθρωπο «ιδιαίτερα χειριστικό, παθολογικά ναρκισσευόμενο, με υπέρμετρη αυτοεκτίμηση που τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός».

Επί τουλάχιστον 15 χρόνια ο Μπανέα οργάνωνε πραγματικά σεξουαλικά όργια όπου οι νέοι όχι μόνο έπρεπε να υποκύπτουν σε κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα μαζί του αλλά πιέζονταν να κάνουν σεξ και με άλλους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, αναφέρεται στην απόφαση.

Το δικαστήριο επέβαλε τη συγκεκριμένη ποινή κάθειρξης λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος, μολονότι η ανώτατη ποινή για παιδεραστία στην Ισπανία είναι τα 20 έτη.

naftemporiki.gr από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook