Τα καλά τους αναμένεται να φορέσουν οι… δρόμοι του Άλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη για να υποδεχτούν το πρώτο γκραν πρι της σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1 (15-17/3).

Ομάδες και πιλότοι είναι έτοιμοι για τον εναρκτήριο αγώνα σε μια πίστα που η ατμόσφαιρα πάντα είναι εντυπωσιακή.

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς πάντα είναι σημαντικός, καθώς για πρώτη φορά οι ομάδες θα δείξουν την πραγματική δουλειά που έχουν κάνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Στη Μελβούρνη η Pirelli θα προμηθεύσει τις ομάδες με τη μεσαία και τη μαλακή γόμα. Συνολικά ο κάθε πιλότος θα έχει στη διάθεση του 11 σετ ελαστικών. Όσον αφορά στον καιρό ο εναρκτήριος αγώνας αναμένεται να είναι στεγνός.

Γύρω από τη λίμνη

Η πίστα Άλμπερτ Παρκ αποτελεί εύκολο έργο για τους πιλότους, αφού η χάραξη της είναι απλή. Το μήκος της διαδρομής είναι 5.303 χιλιόμετρα και ο νικητής θα αναδειχθεί ύστερα από 58 γύρους, διανύοντας συνολικά 307.574 χιλιόμετρα.

Στις ελεύθερες δοκιμές οι πιλότοι πρέπει να καθαρίσουν τους δρόμους, οι οποίοι είναι αρκετά σκονισμένοι από τη χρήση τους από το κοινό. Το σιρκουί αποτελείται από 16 στροφές, 10 εκ των οποίων έχουν δεξιά φορά και 6 αριστερή.

Οι πιλότοι ακολουθούν τη φορά των δεικτών του ρολογιού σε μια διαδρομή που έχει υψηλό μέσο όρο ταχύτητας.

Τι λένε οι αριθμοί

Ο ταχύτερος γύρος έχει γίνει από το Μίκαελ Σουμάχερ το 2004, γυρίζοντας στο 1:24.125. Το ταχύτερο σημείο της πίστας είναι η γραμμή εκκίνησης, οπού οι πιλότοι αγγίζουν τα 305 χλμ. την ώρα.

Στον αντίποδα βρίσκεται η στροφή 15, στην οποία οι πιλότοι έχουν δευτέρα στο κιβώτιο ταχυτήτων, τρέχουν με 84χλμ. την ώρα και δέχονται δυνάμεις 1,88 G.

Στον περσινό αγώνα ο Τζένσον Μπάτον πήρε την καρό σημαία, έχοντας εκκινήσει από τη δεύτερη θέση.

Να σπάσει την αρνητική παράδοση θέλει ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στον εντός έδρας αγώνα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι ο πιλότος που έχει τις περισσότερες νίκες στην Αυστραλία, έχοντας πανηγυρίσει τέσσερις φορές τη νίκη.

Aπό την άλλη σε επίπεδο κατασκευαστών η McLaren είναι η κατασκευάστρια που έχει δει τις περισσότερες νίκες στο χώρα των καγκουρό.

\"\"

\"\"

\"\"

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook