Για το όνειρό του να κατεβεί υποψήφιος στην Ελλάδα το 2014 μιλάει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ενώ κάνει αναφορά και στη συνεχή πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας.

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δηλώνει τα παρακάτω: «Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη».

Μάλιστα ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ προτείνει μια συνεργασία ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και να ελαφρύνουν οι προϋπολογισμοί των μεν και των δε από τις αμυντικές δαπάνες.

Ερωτηθείς αν οι προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά ικανοποιούν, απαντά: «Έτσι φαίνεται με βάση τα νούμερα. Το τίμημα όμως είναι η συνεχής πτώχευση της κοινωνίας και αυτό είναι το δύσκολο του θέματος. Το να δούμε δηλαδή ποια είναι η προοπτική δράσης που έχετε για να απαλλαγείτε από την πτώχευση. Τα επιβεβλημένα μέτρα λιτότητας που αγγίζουν την υπερβολή έχουν τσακίσει το ηθικό των πολιτών και θα μπορούσαν να ζημιώσουν τη δημοκρατία».

Ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ μοιράζει τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση ανάμεσα στην Ευρώπη και την ελληνική κοινωνία. «Για τη σημερινή κατάσταση υπάρχουν ευθύνες της Ευρώπης αλλά και ευθύνες της ελληνικής κοινωνίας. Η αντίληψη που κυριαρχεί είναι ότι όλα τα κακά προέρχονται από την Ευρώπη και επομένως κινδυνεύουμε να έχουμε κατάρρευση του δημοκρατικού συστήματος, όπως διαπιστώνουμε και στην Ιταλία.

Δεν είναι ακριβώς έτσι, υπάρχει έντονη αυτοκριτική από πολλούς Έλληνες που δεν θεωρούν ότι η χώρα είναι άμοιρη ευθυνών. Πελατειακές σχέσεις και εθνικισμός είναι δύο στοιχεία που καλλιέργησε η ελληνική κοινωνία χωρίς να της τα έχει επιβάλει η Ευρώπη».


newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook