Σε ελληνική τράπεζα θα περάσουν τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών, μετά την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο -που μεταξύ άλλων προβλέπει "κούρεμα" καταθέσεων στην Κύπρο έως 9,9%.

Ασφαλής πληροφορίες, προερχόμενες από στελέχη των κυπριακών τραπεζών, εμπλέκουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην προωθούμενη λύση για συγχώνευση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και CPΒ (Λαϊκής) στην Ελλάδα.

Πάντως, ανώτατες ελληνικές τραπεζικές πηγές που ερωτήθηκαν για το θέμα του ΤΤ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν και σημείωναν ότι το θέμα θα αποσαφανιστεί μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Οι ίδιες πηγές δήλωναν ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί αγοραστής για τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατόν.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, δεν έχει διασφαλιστεί και παραμένει άγνωστο πως θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι από το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δεν επηρεάζονται οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

in.gr