Το προεκλογικό του πρόγραμμα, ενόψει της αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει τη Δευτέρα νεότευκτο γερμανικό κόμμα το οποίο επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη και την επαναφορά του μάρκου.

Το «Εναλλακτική για την Γερμανία», το οποίο ιδρύθηκε πριν από μόλις πέντε εβδομάδες, τάσσεται κατά της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και των πακέτων διάσωσης για τις χώρες της ευρωζώνης που πλήττονται από την κρίση χρέους. «Είμαστε η εναλλακτική της πολιτικής του ευρώ της καγκελαρίου Μέρκελ», δήλωσε στο dpa η συνιδρύτρια του κόμματος Φράουκε Πέτρι.

«Έχουμε προοπτική να γίνουμε ένα γνήσια λαϊκό κόμμα», πρόσθεσε η ίδια.

Για να μπορέσει να πάρει μέρος στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, το κόμμα θα πρέπει να συγκεντρώσει 2.000 υπογραφές στήριξης από καθένα από τα 16 γερμανικά κρατίδια μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Το κόμμα ζητεί την διάλυση της ευρωζώνης και την μεταβίβαση των νομοθετικών εξουσιών από την ΕΕ στα εθνικά κοινοβούλια των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.

Επίσης, ζητεί μεγαλύτερη διαφάνεια στις αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον εθνικό προϋπολογισμό και για τις αποφάσεις για τα πακέτα διάσωσης στην ευρωζώνη.

Συνθήματά του είναι «Η Γερμανία δεν χρειάζεται το ευρώ» και «Η επαναφορά του γερμανικού μάρκου δεν θα πρέπει να είναι ταμπού».

Όπως είπε η Πέτρι, είναι σκανδαλώδης η πρόσφατη δήλωση του Σόιμπλε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν αυξήσεις στις συντάξεις για τις μεγαλύτερες μητέρες επειδή η Γερμανία χρειάστηκε να συνδράμει οικονομικά την Ελλάδα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook