Απλουστεύεται η κατάσταση για τον ΟΦΗ, μετά την ισοπαλία στη Λιβαδειά. Το ''απλουστεύεται η κατάσταση'' δε σημαίνει πως γίνεται και ευκολότερη. Κάθε άλλο. Απλά τα σενάρια επί χάρτου που κάνουμε τις τελευταίες εβδομάδες θα μπορέσουμε να τα αποκωδικοποιήσουμε καλύτερα. Είναι ξεκάθαρο πως οι Κρητικοί πήραν το καλύτερο που μπορούσαν από τη Βοιωτία. Το βαθμό.

...Και τώρα, τι; 3+1= 4. Νίκη με Πας, ισοπαλία στην Κομοτηνή. Ο ΟΦΗ δε θέλει (απλά) τέσσερις βαθμούς, θέλει αυτούς τους τέσσερις βαθμούς. Αν τα καταφέρει, πολύ δύσκολα μπορεί να αλλάξει κάτι στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Θαρρώ πως μπορεί να είναι αχρείαστος ακόμα και ο βαθμός με τον Ατρόμητο. Δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια (Γιάννενα και Πάνθραξ) που μπορούν να σώσουν μια χρονιά. Αρχής γενομένης από τον αγώνα με τους Γιαννιώτες στο Γεντί Κουλέ.

Για να τελειώνει ο εφιάλτης. Γιατί κανένας στον ΟΦΗ δε θέλει να σκέφτεται πως θα χρειαστεί η ομάδα βοήθεια στο φινάλε της Τρίπολης. Πόσο μάλλον να πέσει στην ανάγκη του Αλενατόρε, ο οποίος θα δώσει όλο του το ''είναι'' για να ρίξει τον Πουλινάκη στη Β' Εθνική. Άρα 4ποντο στα δύο επόμενα. Έτσι απλά, έτσι δύσκολα.

Μ. Αλεξάκης