Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει τις δομικές μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να μειώσει την ανεργία, δήλωσε σε podcast της η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Για να καταπολεμηθεί η ανεργία, η κυρία Μέρκελ πρότεινε πανευρωπαϊκές επενδύσεις στην έρευνα και τις υποδομές, καθώς και επικέντρωση στην κινητικότητα στην αγορά εργασίας.

Μιλώντας εν όψει της συνάντησης που θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα αυτό, η κυρία Μέρκελ δήλωσε πως η πολιτική στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πανευρωπαϊκά έχει ρόλο να παίξει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.

«Για να είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι ζωτικής σημασίας να υλοποιούμε δομικές μεταρρυθμίσεις σε πολλά κράτη μέλη, όμως είναι επίσης ζωτικής σημασίας να συζητούμε τις συνθήκες για το εμπόριο, που σε μεγάλο βαθμό δημιουργούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook