Πρώτη ενημέρωση 16/3 ώρα 22:56

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ του Σαββάτου το περιστατικό ομηρείας στις φυλακές Μαλανδρίνου με πρωταγωνιστές τον ισοβίτη Αλκέτ Ριζάι και δύο συγκρατούμενούς του. Ο διαβόητος κακοποιός κρατά ομήρους πέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, απαιτώντας να του δοθεί αυτοκίνητο για να αποδράσει.

Οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της ομηρείας είναι σε εξέλιξη. Εκτός από τον διαπραγματευτή της Αστυνομίας, στις φυλακές έχουν μεταβεί o εισαγγελέας Πρωτοδικών Άμφισσας και ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης Μάριος Σκανδάμης, ο οποίος είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ριζάι έχει στην κατοχή του εκρηκτικά. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο γνωστός κακοποιός έχει δώσει χρονική διορία για να ικανοποιηθεί το αίτημά του να αποδράσει.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσά τους ΕΚΑΜ από την Πάτρα και την Αθήνα, έχουν κυκλώσει την περιοχή περιμετρικά των φυλακών, ενώ κλήθηκαν να παρουσιαστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι το Σάββατο βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας.

Ο Ριζάι εκμεταλλεύτηκε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, θεωρώντας ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι πιο χαλαρά και κατάφερε, άγνωστο πώς, να αιφνιδιάσει τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και να περάσει από την πτέρυγα όπου βρίσκεται έγκλειστος, στο φρουραρχείο και κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλκέτ Ριζάι επικοινώνησε το βράδυ του Σαββάτου με τη σύντροφό του Σούλα και της διεμήνυσε ότι ή θα φύγει από τη φυλακή ή θα τον σκοτώσουν.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι ο Ριζάι κρατούσε χειροβομβίδα, ενώ αργότερα πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει στην κατοχή του πλαστικά εκρηκτικά. Για το λόγο αυτό περιμετρικά των φυλακών έχουν ακροβολιστεί άντρες των ΕΚΑΜ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι είχε αποδράσει δύο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Η πρώτη ήταν στις 4 Ιουνίου 2006 και συνελήφθη λίγες ημέρες αργότερα.

Η δεύτερη ήταν στις 22 Φεβρουαρίου 2009. Συνελήφθη ξανά λίγους μήνες αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου 2009, στο Γραμματικό μαζί με την σύντροφό του.

in.gr