Διαρκής ενημέρωση:

Φωνές και ουρλιαχτά στις φυλακές Μαλανδρίνου από την επέμβαση των ΜΑΤ που επιχειρούν να βάλουν τέλος στην ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων από τον βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι.

Οι φωνές πιθανότατα προέρχονται από τους 500 κρατούμενους που αντιλήφθηκαν την παρουσία της Αστυνομίας, με τον Αλκέτ Ριζάι να παραμένει ταμπουρωμένος στο διάδρομο του φυλακίου κοντά στην είσοδο μαζί με τους ομήρους.

Ο Αλκετ Ριζάι κρατάει τρεις από τους τέσσερις ομήρους, καθώς ένας εξ αυτών κατάφερε να ξεφύγει όταν ο βαρυποινίτης προσπάθησε από τον διάδρομο του θυρωρείου να βγει στο προαύλιο των φυλακών.

Τότε οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα και με τη ρίψη καπνογόνων ανάγκασαν τον Αλκέτ Ριζάι να επιστρέψει και πάλι στο θυρωρείο.

Μέσα σε αυτόν τον πανικό που δημιουργήθηκε ο σωφρονιστικός υπάλληλος κατάφερε να διαφύγει. Οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν κρατούνται όμηροι διέφυγαν μέσω ενός γερανού της πυροσβεστικής από ένα σημείο των φυλακών από το οποίο δεν είχε ορατότητα ο Ριζάι.

Παράλληλα ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατάφερε να διαφύγει ενημέρωσε τις αστυνομικές δυνάμεις πως ο βαρυποινίτης έχει δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και εκρηκτική ύλη, ενώ οι δύο συνεργοί του είναι αλβανικής καταγωγής.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις φυλακές με σκοπό τον έλεγχο των φυλακών, καθώς οι κρατούμενοι απειλούσαν με εξέγερση.

Μαζί με δύο συνεργούς του και με την απειλή αυτοσχέδιων μαχαιριών ο Αλκέτ Ριζάι ζητεί αυτοκίνητο για να αποδράσει, ενώ ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του και χειροβομβίδα.

Στο μεταξύ, ελεύθερος είναι σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ένας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ήταν ανάμεσα στους ομήρους που κρατάει ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο όμηρος κατάφερε να ξεφύγει με κάποιο τρόπο από τον Αλκέτ Ριζάι ή αφέθηκε ελεύθερος στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις αρχές.

Από αργά το βράδυ του Σαββάτου ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι που φέρεται να είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα, κρατά ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος.

Παραμένει αδιευκρίνιστο πώς ο Αλβανός κακοποιός κατάφερε να αιφνιδιάσει τους φύλακες και με τη βοήθεια συγκρατουμένων του να τους οδηγήσει στο φρουραρχείο, κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Φωτογραφίες μέσα από την φυλακή


Την ώρα που το θρίλερ ομηρίας στις φυλακές Μαλανδρίνου κορυφώνεται, κρατούμενος του σωφρονιστικού καταστήματος, εκτελώντας χρέη… φωτορεπόρτερ, έχει την άνεση αλλά και τον χρόνο να απαθανατίσει τις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι όμηροι στα χέρια του Αλκέτ Ριζάι.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία διέρρευσαν μέσω αλβανικών site αλλά και του AP, τα οποία παρουσιάζει η zougla.gr, αποκαλύπτουν το αλαλούμ που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές.

Ελλιπή μέτρα φύλαξης, αγοραπωλησίες ναρκωτικών, αλλά και προμήθεια όπλων και εκρηκτικών υλών είναι μερικά μόνο από τα μείζονα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους:

Τα αλβανικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις της μητέρας του Ριζάι η οποία δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό του και τον εμψυχώνει να «φτάσει μέχρι το τέλος».

Οι γονείς του Αλκέτ Ριζάι, Ραμίζ και Ντονίκα Ριζάι δηλώσαν πως το παιδί τους «κρατείται όμηρος εδώ και 13 χρόνια από το ελληνικό κράτος το οποίο τον κατηγορεί για πράγματα τα οποία δεν έχει κάνει» αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
news247.g/ zougla.gr