Ανοιχτά μόνο για ενήλικες άνω των 18 ετών είναι πλέον πολλά ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, προσφέροντας ένα ειδικό τουριστικό προϊόν για χιλιάδες τουρίστες, που ταξιδεύουν χωρίς παιδιά και επιθυμούν ήσυχες διακοπές, μακριά από τη χαρούμενη παιδική «φασαρία».

Ανάμεσα στην ειδική αυτή ομάδα τουριστών περιλαμβάνονται νεόνυμφοι, άνθρωποι χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις και νέοι γονείς, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν λίγες ημέρες ρομαντικών διακοπών.

«Πιάνοντας» την τάση που ξεκίνησε στις παρυφές του Κόλπου του Μεξικού, τα πρώτα ξενοδοχεία του είδους για την Ελλάδα λειτουργούν εδώ και λίγα χρόνια στην Κέρκυρα και την Κρήτη, στη Μύκονο (όπου υπάρχουν αρκετές μικρές μονάδες μόνο για ζευγάρια), τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Σκιάθο και αλλού.

Πάντως, το ειδικό αυτό ξενοδοχειακό προϊόν, που κερδίζει ολοένα περισσότερους οπαδούς, δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένο στην Ευρώπη, όσο στην Αμερική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια μάρκετινγκ της «Aquis Hotels & Resorts», Ράνια Δεϊμέζη.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει, όμως, ένα τέτοιο ξενοδοχείο; «Στο \”Agios Gordios\”, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο ενηλίκων από το 2008, έχουμε προχωρήσει στον σχεδιασμό και λειτουργία αρκετών εγκαταστάσεων, απαραίτητων για την αρτιότερη προσφορά αυτού του προϊόντος, όπως κέντρο αναζωογόνησης, γήπεδα τένις, εστιατόρια, αλλά και ειδικές θεματικές βραδιές, επισημαίνει η κα Δεϊμέζη.

Η ζήτηση του εξειδικευμένου αυτού ξενοδοχειακού προϊόντος αυξάνεται διαρκώς. Η πλειοψηφία των ατόμων που ταξιδεύουν χωρίς παιδιά προέρχονται από χώρες, όπως Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία αλλά και από τα σκανδιναβικά κράτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook