Το γκολ του Ηλία Αναστασάκου στο 76\’ χάρισε μια σπουδαία νίκη στον Πλατανιά απέναντι στον Πανιώνιο, με την οποία η ομάδα των Χανίων έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στη Super League.

Δυναμικό ξεκίνημα στο παιχνίδι έκανε ο Πλατανιάς, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του. Στο 7\’ οι \”ερυθρόλευκοι\” απείλησαν με τον Αγκιλέρα και στο 16\’ ο Γιάννου \”σημάδεψε\” το δοκάρι.

Το γρήγορο γκολ που έψαχναν οι παίκτες του Αναστασιάδη ήρθε στο 20\’ με τον Τέτε να \”νικάει\” άμυνα και Γιαννακόπουλο και να σκοράρει με κεφαλιά. 
Ο Πανιώνιος πήγε να \”πιάσει\” στον ύπνο την άμυνα του Πλατανιά και να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά ο Καμπάνταης αστόχησε στο 21\’ μόνος απέναντι από τον Κηπουρό. Ο έμπειρος επιθετικός μάλιστα τραυματίστηκε στη φάση αυτή και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο παιχνίδι, με τον Οκόγιε να παίρνει τη θέση του.
Με αρκετή διάθεση και κίνηση οι γηπεδούχοι βρήκαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο 30\’ ο Κανακούδης και στο 36\’ ο Κάλαϊτζιτς δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. 
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο βελτιωμένοι με την είσοδο του Μενδρινού, αλλά χρειάστηκαν έλα λάθος έξω από την περιοχή του Πλατανιά για να φτάσουν στο γκολ.
Ο Γιάννου απομάκρυνε λανθασμένα πάνω στον Οκόγιε, που σέντραρε για τον Αραβίδη, ο οποίος με θαυμάσιο τελείωμα έκανε το 1-1.
Η λύση ήρθε για τον Πλατανιά στο 76\’ με τον Ναζλίδη να παίρνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Ποτουρίδη και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να τη σπρώξει στα δίχτυα ο Αναστασάκος.
Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (46’ Κουρτεσιώτης), Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Τέτε, Κάλαϊτζιτς (71’ Ναζλίδης), Γιάννου, Μπέλιτς (77\’ Μιρτσέτα), Αναστασάκος.

Πανιώνιος (Κώστας Παναγόπουλος): Γιαννακόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Κούρντι, Παντίδος, Κολοβός (87\’ Παναγιωτούδης), Τόσκας (46’ Μενδρινός), Γουνδουλάκης, Ρόκας, Αραβίδης, Καμπάνταης (23’ λ.τρ. Οκόγιε)

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook