Στην ενδυνάμωση των Αστυνομικών τμημάτων καθώς και την επέκταση της ομάδας ΔΙΑΣ σε άλλους δήμους του νομού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Η Βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Κουρουπάκη, συμμετείχε χθες, Δευτέρα 4 Απριλίου, στη σύσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα, στο Ηράκλειο με αντικείμενο την αστυνόμευση στην Περιφέρεια της Κρήτης.

Στην παρέμβασή της, η Χανιώτισσα Βουλευτής, σημείωσε ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός ευνομούμενου κράτος είναι η σωστή αστυνόμευση που αντικατοπτρίζεται στο υψηλό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για την κοινωνία της Κρήτης το ζητούμενο είναι «να βιώνουν οι πολίτες την καθημερινότητά τους άφοβα, με αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον Έλληνα αστυνομικό».

Στη συνέχεια της τοποθέτησής της, η Βουλευτής Χανίων, εστίασε σε θέματα που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της παραβατικότητας στο Νομό Χανίων. Ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας ΔΙΑΣ για την πόλη των Χανίων και πρότεινε την επέκταση της δράσης και σε άλλους δήμους του Νομού.
Όπως σημείωσε η κυρία Κουρουπάκη «η εμφανής αστυνόμευση φαίνεται να δρα τόσο προληπτικά, όσο και κατασταλτικά, αλλά επί της ουσίας αποτελεσματικά».

Επιπλέον, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε υπηρεσιακά ζητήματα των αστυνομικών των Χανίων και κυρίως στο γεγονός πως τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα χρειάζονται ενδυνάμωση.

Παράλληλα η κυρία Κουρουπάκη είχε αναφερθεί στην ανάγκη ενδυνάμωσης των περισσότερων αστυνομικών τμημάτων του Νομού Χανίων ενώ με τη σημερινή της αναφορά αναδεικνύει το θέμα της ανεπάρκειας προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Κισάμου έπειτα από σχετική επιστολή του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Δημάρχου την οποία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η κυρία Κουρουπάκη, η οργανική δύναμη του Α.Τ. είναι 31 άτομα ωστόσο στην πραγματικότητα υπηρετούν μόνο 14 άτομα που είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις αστυνόμευσης της αναπτυσσόμενης περιοχής.

Τέλος, ιδιαίτερα θετικά υποδέχθηκε την ανακοίνωση από πλευράς Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη τεσσάρων νέων υπηρεσιών (Τροχαία ΒΟΑΚ, ΕΚΑΜ Κρήτης, Τμήμα Μεταγωγών, Ομάδα ΔΙΑΣ στον Μυλοποτάμο) που ιδρύονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες και υπαρκτές ανάγκες της Κρήτης και τελικά να ενισχυθεί ουσιαστικά η αστυνόμευση σε όλο το νησί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook