Η δήμαρχος της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα, Σουζάνα Βιγιαράν, παραμένει- σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls- στο τιμόνι του δήμου μετά από τη θετική ψήφο που έλαβε, στη ψηφοφορία-δημοψήφισμα, με ερώτημα την απομάκρυνσή της με κατηγορίες για κακοδιαχείριση.

«Σήμερα κέρδισε η Λίμα, όλοι κέρδισαν, κανείς δεν έχασε» είπε η αριστερή δήμαρχος κατά τη διάρκεια μιας σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου, η Βιγιαράν κερδίζει την εμπιστοσύνη των πλειοψηφία των θετικών απόψεων των ψηφοφόρων. Η Ipsos δίνει το 52,6% των ψηφοφόρων να επιθυμούν η δήμαρχος να τερματίσει την τετραετή θητεία της, σε σύγκριση με το 47,4% που ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσής της.

Το κέντρο ICC δίνει υπέρ της παραμονής το 54% έναντι 46%. Τα αποτελέσματα του ινστιτούτου DATUM είναι θετικά κατά 53,2% έναντι 46,8%. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, εναντίον της συγκεντρώθηκαν 400.000 υπογραφές, όπως απαιτείται για την ενεργοποίηση της διαδικασίας πρότασης μομφής, που οδήγησε στην αποτυχημένη εκλογική διαδικασία για την απομάκρυνση της.

Οι υποστηρικτές αυτής της πρότασης, από το δεξιό στρατόπεδο, έχουν επικρίνει την «κακοδιαχείριση» της δημάρχου και προκάλεσαν μια ιδιαίτερα επώδυνη προεκλογική εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε από διαφωνίες και προσωπικές προσβολές.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook