Η κρίση στην Κύπρο και οι διεργασίες, που συντελούνται μετά την απόφαση του Eurogroup, βρέθηκαν στο επίκεντρο σημερινής, μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα και την αρνητική θέση και ψήφο του κόμματος στη κυπριακή Βουλή. Επίσης, ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε ότι το θέμα είχε τεθεί και επί προεδρίας Δ. Χριστόφια, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε αρνηθεί την πρόταση για το κούρεμα των καταθέσεων.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup, ώστε όχι μόνο να μη θεωρηθεί ως προηγούμενο και εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, αλλά και επειδή, όπψς είπε, είναι μια λάθος πολιτική απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για τη σταθερότητα όλης της ευρωζώνης. Οι κύριοι Τσίπρας και Κυπριανού συμφώνησαν να συντονίσουν πολιτικά τα κόμματά τους τα επόμενα 24ωρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με στελέχη του κόμματος, με τα οποία συζητά τις εξελιξεις και τη διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας, καθώς εκτιμάται ότι οι εξελιξεις ενδέχεται να επιταχυνθούν και να επηρρεάσουν πολιτικά όλη την Ευρωζώνη.

 

enikos.gr