Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων \”Άνοιξη Καλλιτεχνικής Δημιουργίας 2013\” που διαοργανώνει ο Δήμος Χανίων και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δυτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Φορείς Πολιτισμού, την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013, στο Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης», ώρα :19.00, η Επαγγελματική Σχολή Χανίων (ΕΠΑΣ Χανίων) θα πραουσιάσει παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς.

Η χορευτική ομάδα της ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματική Σχολή) Χανίων, του Εσπερινού ΕΠΑΛ & του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων. Οι χορευτές της ομάδας θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς (Συρτός, Μαλεβιζιώτης, Σούστα, Ρουμαθιανή Σούστα & Ρόδο).

Θα μας πλαισιώσουν οι μουσικοί:

Γιώργος Αναστασάκης (λύρα)

Κυριάκος Μπερτάκης (λαούτο)

Δημήτρης Καμηλάκης (κιθάρα)

Λίγα λόγια για την ομάδα

Η χορευτική ομάδα δημιουργήθηκε το 2011 από μαθητές της ΕΠΑ.Σ. (Επαγγελματική Σχολή) Χανίων, του Εσπερινού ΕΠΑΛ & του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων. Ο σκοπός της ομάδας είναι η διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς της Κρήτης, η διατήρηση και διάδοση των εθίμων και παραδόσεών της, η αναβίωση ηθογραφικών και λαογραφικών στοιχείων του νησιού.

Ο σκοπός αυτός επιδιώκεται προς το παρόν με την δημιουργία χορευτικού συγκροτήματος, που επιδίδεται στην εκμάθηση και προβολή κρητικών χορών.

Τη διοργάνωση χορευτικών επιδείξεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων επιμελείται ο μαθητής του Τμήματος Β΄ Ηλεκτρολόγων, Χαιρετάκης Νίκος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook