Δύο κρατούμενοι απέδρασαν χθες με ελικόπτερο από φυλακές στο Κεμπέκ, με τον έναν από αυτούς, που είναι μέλος της συμμορίας μοτοσυκλετιστών «Άγγελοι της Κόλασης», να συλλαμβάνεται λίγες ώρες αργότερα με δύο συνεργούς του, ενώ ο δεύτερος αναζητείται.

Η από αέρος απόδραση, που αποτελεί πρωτοφανές συμβάν στα χρονικά του Κεμπέκ, είχε σχεδιασθεί στην εντέλεια.

Καθώς η τοπική Ασφάλεια του Κεμπέκ υπήρξε φειδωλή στην ενημέρωση, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέπλασαν τα γεγονότα από τις μαρτυρίες που μπόρεσαν να συλλέξουν. Σύμφωνα με αυτές οι δύο ένοπλοι συνένοχοι των επίδοξων φυγάδων έπιασαν όμηρο τον χειριστή του ελικοπτέρου για να πετάξει πάνω από τις φυλακές Σαν Ζερόμ, 50 χλμ βορείως του Κεμπέκ, νωρίς το απόγευμα και κατέβασαν μία ανεμόσκαλα στους δύο κρατουμένους, οι οποίοι βρίσκονταν στην οροφή της φυλακής.

Το ελικόπτερο εντοπίσθηκε λίγη ώρα αργότερα στην ορεινή περιοχή του Μον Τραμπλάν, απ’ όπου είχε απογειωθεί. Ο χειριστής, που ναι μεν δεν τραυματίσθηκε, αλλά βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό εναντίον των φυγάδων, οι οποίοι εγκατέλειψαν το ελικόπτερο και συνέχισαν τη διαφυγή τους με αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 36χρονο Μπενζαμέν Ουντόν-Μπαρμπό, γνωστό στις αρχές ως μέλος των Αγγέλων της Κόλασης και βρίσκονται στα ίχνη του 33χρονου Ντανί Προβενσάλ, ο οποίος βρίσκεται περικυκλωμένος.

Κατά τη διάρκεια της απόδρασής του, ο Ουντόν-Μπαρμπό τραυματίσθηκε. Μολονότι κρατούνταν στις φυλακές για μικροεγκλήματα, όπως οπλοκατοχή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, ή χρήση κλεμμένης πιστωτικής κάρτας, είναι παλαιός γνώριμος του αστυνομικού δελτίου για την καταδίκη του παλαιότερα σε 12ετή κάθειρξη για τη δολοφονία δύο ανθρώπων σε μπαρ. Μολαταύτα, η καταδίκη του ακυρώθηκε από το Εφετείο το περασμένο φθινόπωρο, μετά την ανασκευή της κατάθεσης μίας από τους κύριους μάρτυρες του φονικού συμβάντος.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook