Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην απόρριψη του αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα για συζήτηση των εξελίξεων της Κύπρου στη Βουλή. «Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή. […]. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο» τονίζει, μεταξύ άλλων.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής σχετικά με τη δυνατότητά του να συγκαλέσει εκτάκτως την Ολομέλεια για να συζητηθεί το θέμα της Κύπρου.

«Επιτέλους, ας αφήσουν κατά μέρος τις προσπάθειες δημιουργίας μιας επίπλαστης εικόνας και ας προσέλθουν στο Κοινοβούλιο. Η Δημοκρατία δεν αντέχει άλλο ψεύδος και συμφωνίες παρασκηνίου» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνεχίζει: «Ο κ. Σαμαράς φοβάται τη Βουλή, φοβάται το λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο και τρέμει τον διάλογο στο προσκήνιο, στο Κοινοβούλιο».

Διαμηνύει, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια «για να αποκαλύψει τι κρύβεται πίσω από την συνέργεια του κ. Σαμαρά στην απόφαση της ΕΕ και προκάλεσε αναστάτωση όχι μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη»

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο, επίσης, για «υπεκφυγές, ελιγμούς, άλλοθι και ερμηνείες του Κανονισμού της Βουλής κατά το δοκούν» που «δεν πείθουν κανέναν».

«Αν ισχυρίζεται ο κ. Μεϊμαράκης ότι τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, τότε έχει ήδη υποπέσει σε θεσμικό παράπτωμα. Γιατί ο Κανονισμός ρητά προβλέπει στα άρθρα 142 παράγραφος 2 και 62 παράγραφος 3 την δυνατότητα αυτή. Αν, παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου προσπαθεί εκ των προτέρων να υπονομεύσει το αίτημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τότε υποπίπτει σε δεύτερο παράπτωμα. Πέραν του ότι επί μήνες η κυβέρνηση με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις έχει υποβαθμίσει δραματικά τον ρόλο και την αποστολή του Κοινοβουλίου, προσπαθεί τώρα να αποτρέψει μια συζήτηση που έχει πολιτική, οικονομική εθνική και ιστορική αξία».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook