Στο νοσοκομείο Μεσολογγίου διακομίστηκε την Κυριακή ο καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου Φώτης Τσιφοπανόπουλος, ένας από τρεις απεργούς πείνας, που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για το σχέδιο «Αθηνά».

Ο καθηγητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο με σημάδια εξάντλησης, ενώ συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους -για ένατη ημέρα- ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης και η διοικητική υπάλληλος του ΤΕΙ Γιώτα Μούτσιου.

Σημειώνεται ότι φορείς και εκπρόσωποι των σπουδαστών υποστηρίζουν ότι το σχέδιο «Αθηνά» καταργεί το ΤΕΙ Μεσολογγίου και το πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Τσιφοπανόπουλος είχε ξεκινήσει απεργία πείνας την περασμένη Δευτέρα μαζί με τον δήμαρχο Μεσολογγίου και μια διοικητική υπάλληλο του ΤΕΙ  για το σχέδιο Αθηνά και την υποβάθμιση του Ιδρύματος στο Μεσολόγγι.

Ο ίδιος την όγδοη ημέρα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο γενικό νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Η υγεία του δε διατρέχει κίνδυνο.

To δελτίο τύπου τoυ δήμου της  Ι.Π. Μεσολογγίου αναφέρει:

«Στην 8η μέρα της απεργίας πείνας, ο πρώτος απεργός Φώτης Τσιφοπανόπουλος, καθηγητής του ΤΕΙ Μεσολογγίου, οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με εμφανή τα σημάδια εξάντλησης, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στον εξασθενημένο οργανισμό του.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, από τους δυο εναπομείναντες απεργούς πείνας, το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τη διοικητική υπάλληλο του ΤΕΙ Γιώτα Μούτσιου, καθώς και σύσσωμη την τοπική κοινωνία και τους συλλογικούς φορείς της περιοχής».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook