Για μια ακόμα φορά, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων, συντονίζει δράσεις με επίκεντρο το δημόσιο χώρο, την εξέλιξη του και τη βελτίωση του ως στοιχείο της καθημερινότητας μας. Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στο φεστιβάλ p_public που θα πραγματοποιηθεί 7-9 Ιουνίου 2013, οι διοργανωτές ευελπιστούν να δημιουργήσουν ένα δημιουργικό πεδίο συζήτησης και προβληματισμού γύρω από ζητήματα που αφορούν το δημόσιο χώρο. Ειδικότερα στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, αναφέρει:

Η ομάδα p_public, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων, διοργανώνει και φέτος για 4η συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ p_public. Ο βασικός κορμός του αποτελείται από ένα διήμερο δημόσιων συζητήσεων και παρουσιάσεων, από νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες και δημιουργικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, μια σειρά γεγονότων και εικαστικών εγκαταστάσεων στην πόλη των Χανίων φιλοδοξούν να αλλάξουν προσωρινά ή και γιατί όχι μόνιμα, το αστικό και φυσικό τοπίο της πόλης.

Με αφορμή το πλήθος των γεγονότων που σημαδεύουν τη σύγχρονη κοινωνία και επιβάλλουν ταχύτερους ρυθμούς εξέλιξης, άλλοτε μέσω της προσαρμογής και άλλοτε μέσω της ρήξης, φέτος θα συζητήσουμε για την εξέλιξη του δημοσίου χώρου.

Όπως ένας ανθρώπινος οργανισμός, κατά τη θεωρία του Δαρβίνου, μεταλλάσσεται επηρεαζόμενος από τους εξωτερικούς παράγοντες, κατά αντιστοιχία η πόλη, ως ένας οργανισμός, επηρεάζεται από πολλαπλές παραμέτρους και μεταλλάσσεται σε μορφή και λειτουργία. Κατʼ επέκταση, το ίδιο συμβαίνει και στο δημόσιο χώρο.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε να προβληματιστείτε, να εκφραστείτε και να συμμετάσχετε ενεργά στις συζητήσεις και τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Χανίων το τριήμερο 7-9 Ιουνίου 2013.

  • Για δηλώσεις συμμετοχής έως τις 7 Απριλίου 2013 και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία των διαλέξεων και των δράσεων, καθώς και για εθελοντική συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.p-public.gr ή επικοινωνήστε με το: [email protected]
  • Για δηλώσεις συμμετοχής στις διαλέξεις, παρακαλούμε όπως αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο site μας, στο [email protected]
  • Για δηλώσεις συμμετοχής στα δρώμενα, παρακαλούμε όπως αποστείλετε την αίτηση συμμετοχής που θα βρείτε στο site μας, στο [email protected]
  • Εάν θέλετε να στηρίξετε οικονομικά την προσπάθειά μας, επικοινωνήστε με το: [email protected]