Συνέχισε να μειώνεται και τον Φεβρουάριο ο αριθμός πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πέφτοντας κάτω από το όριο των 800.000, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Η μείωση υπολογίζεται στο 10,5% σε διάστημα ενός χρόνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης.

Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα στην οποία οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων αυξήθηκαν (ποσοστό 7,9%), σε όλες τις άλλες μεγάλες αγορές από την Γερμανία στην Γαλλία περνώντας από την Ιταλία και την Ισπανία οι πωλήσεις υποχωρούν υπογραμμίζει η ACEA. Τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς το ποσοστό μείωσης ήταν 9,5%, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά το "μαύρο" για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων 2012, στη διάρκεια του οποίου οι πωλήσεις ήταν οι χαμηλότερες των 15 τελευταίων ετών, δεν προβλέπεται ανάκαμψη παρά μόνο την επόμενη χρονιά.

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, εκτός από τη νοτιοκορεατική Hyundai (+2%) και τις ιαπωνικές Mazda (+6,1%) και Honda (+20,7%), όμως το ποσοστό που καλύπτουν στην ευρωπαϊκή αγορά είναι μόλις 1%. Αντίθετα, η γερμανική Volkswagen, οι γαλλικές PSA Peugeot Citroën και Renault, η αμερικανική General Motors και η ιταλική Fiat σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους από 7% ως 21%.

real.gr