Ακατανόητη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης την κατηγορία για θεσμικό ατόπημα που του καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θεσμική θολούρα του συντάκτη της ανακοίνωσης», ενώ τόνισε ότι ως πρόεδρος της Βουλής λειτούργησε εντελώς θεσμικά.

«Η ανακοίνωση γράφτηκε πρόχειρα. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης ίσως βρίσκεται σε θεσμική θολούρα. Προσωπικά λειτούργησα εντελώς θεσμικά. Το άρθρο του κανονισμού της Βουλής που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετο. Την πρωτοβουλία ενημέρωσης έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν θέλει, έχει το δικαίωμα να ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση. Ωστόσο δεν το έχει κάνει. Προσωπικά λειτούργησα εντελώς θεσμικά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έλαβε καμία επιστολή από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την έμαθε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ωφελεί κανένα. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον κ. Τσίπρα ούτε και τη χώρα», υπογράμμισε ο κ. Μειμαράκης ενώ συνέστησε «ψυχραιμία τούτη την κρίσιμη ώρα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε φάση εξέλιξης ενός πολύ σοβαρού ζητήματος. Την ώρα που συνεχίζονται οι συζητήσεις και είναι σε εξέλιξη οφείλεις να περιμένεις. Μια έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερο πανικό. Τούτη την κρίσιμη ώρα όλοι πρέπει να λειτουργήσουν με ψυχραιμία και όχι με κινήσεις που εντείνουν την αγωνία του λαού».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook