Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, την Καθαρή Δευτέρα, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φαιστού. Πιο συγκεκριμένα την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς πραγματοποιήθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να ξεφαντώσει και να ξεφύγει έστω για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. 
Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων ήταν η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στο Τυμπάκι την Κυριακή το μεσημέρι. Εκεί ο πολιτιστικός σύλλογος Τυμπακίου σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού είχαν ετοιμάσει πολλές εκπλήξεις σε μια παρέλαση όπου συμμετείχαν άρματα και καρναβαλικές ομάδες από όλο το Δήμο Φαιστού. 
Οι εκδηλώσεις του Δήμου, συνεχίστηκαν με τη νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Πόμπια το απόγευμα της ίδιας μέρας. Το παλαιότερο καρναβάλι της Μεσαράς αλλά και του νομού Ηρακλείου συμπλήρωσε φέτος 35 χρόνια ζωής συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. 
Να σημειωθεί ότι πέραν των 14 ομάδων που συμμετείχαν στην παρέλαση, για 2η συνεχή χρονιά υπήρξε συμμετοχή από καρναβαλική ομάδα της Γερμανίας, ενώ και στο Ζαρό πραγματοποιήθηκε Κρητικό γλέντι και ακολούθησε το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου.
Την Καθαρή Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν, από το πρωί, πολλές εκδηλώσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φαιστού. Σε αυτό βοήθησε και ο καλός καιρός, που επέτρεψε στους κατοίκους της περιοχής να βγουν στην εξοχή και να χαρούν μια ηλιόλουστη μέρα, πετώντας τον χαρταετό τους. 
Αναλυτικά, στο Τυμπάκι έγινε διαγωνισμός κατασκευής καλύτερου χαρταετού στην περιοχή του Αφρατιά ενώ το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία του Αντισκαρίου, διαδραματίστηκε το παραδοσιακό έθιμο του Κρητικού Γάμου ή αλλιώς «Καντή» το οποίο αναβιώνει εδώ και 30 χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος Αντισκαρίου. 
Σε Γαλιά και Πόμπια έλαβαν χώρα τα πατροπαράδοτα κούλουμα, ενώ στα Πιτσίδια, το βράδυ, στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό Κρητικό Γλέντι. 
Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και αντάλλαξε ευχές με τους πολίτες, ενώ δοκίμασε και τα Σαρακοστιανά εδέσματα που είχαν ετοιμαστεί και προσφέρονταν δωρεάν στον κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook