Την άμεση ενημέρωση της Βουλής από τον πρωθυπουργό και τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης για την Κύπρο, ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι έχουν αναλάβει ιστορικές ευθύνες, και του κατήγόρησε ότι έκαναν τα πάντα εν κρυπτώ και από τη Βουλή και από τον λαό.

Αρνήθηκαν, προσέθεσε, με φθηνές δικαιολογίες την άμεση ενημέρωση της Βουλής και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προσέλθει στο Κοινοβούλιο και να ενημερώσει άμεσα και τον λαό και τους βουλευτές.

Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν δικαιούται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις που εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αφού έδεσε τη χώρα στο άρμα της κ. Μέρκελ, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση, όπως την υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίσει «ευρωπαϊκή ΑΟΖ», την ελληνική ΑΟΖ, ενώ έκανε λόγο και για αποικιοποίηση της Κύπρου, μέσω του γεωπολιτικού ελέγχου και τον έλεγχο των υδρογονανθράκων.

Υπάρχουν και όρια στην ανοχή και την αντοχή του λαού, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τα μέλη της Κυπριακής Βουλής να μην επικυρώσουν την απόφαση του Eurogroup.

Στην κυπριακή Βουλή, είπε ο κ. Τσίπρας, στηρίζεται όχι μόνο ο κυπριακός λαός, αλλά και όλοι οι λαοί της Ευρώπης και μπορεί να αποδείξει ότι ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή υπάρχουν περιθώρια για διαπραγματεύσεις και ήδη, όπως είπε, προσπαθούν να αλλάξουν την απόφαση.

Αυτό, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα σηματοδοτήσει μια συνολική αντεπίθεση των λαών της Ευρώπης στα καταστροφικά σχέδια της ηγεσίας της ΕΕ, για μια άλλη Ευρώπη.

in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook