Το 8,5% των στρατιωτικών της Νότιας Αφρικής έχει προσβληθεί από τον ιό HIV, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας του στρατού (SANDF) Βετζάι Ραμλάκαν.

Το τραγικό είναι πως χρησιμοποίησε αυτή την πληροφορία για να διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι οροθετικοί στο στράτευμα ανέρχονται στο 28%.

Έρευνα που έγινε το 2012 \”δείχνει να υπάρχει ένα ποσοστό 8,5%\” οροθετικών μεταξύ των 79.200 στρατιωτικών στην Νότια Αφρική, \”συγκριτικά με το ποσοστό σε εθνικό επίπεδο, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 19%\”, υπογραμμίζει ο αξιωματούχος αυτός σε ανακοίνωσή του.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό οροθετικών, καθώς σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS, και είναι υποχρεωμένοι, όσοι έχουν πρόσβαση, να λαμβάνουν την θεραπεία που τους επιτρέπει μια φυσιολογική ζωή.

Πολύ αυξημένος είναι επίσης ο αριθμός των εφήβων που έχουν προσβληθεί από τον HIV στην χώρα, παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της νόσου.

Στους αξιωματικούς που έχουν προσβληθεί από τον HIV δεν απαγορεύεται να υπηρετούν στον στρατό.

news247.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook