Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράπετρας σε ανακοίνωσή τους προσκαλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 22έως 25 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Α. Από τις 8.00 το πρωί στις 22, 23, 24 Μαρτίου, μέχρι και τη δύση του ήλιου στις 25 Μαρτίου 2013 Γενικός σημαιοστολισμός
Β. Φωταγώγηση των πλατειών της πόλης, των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2013.

Παρασκευή 22 Μαρτίου
– Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς , κ. λ. π. με θέμα το Ιστορικό της Επετείου.
– Ώρα 11:00 π.μ.: Προσκύνημα των μαθητών των Σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο Ηρώον. Μπροστά στο Μνημείο θα παραταχθούν τμήματα Προσκόπων και Οδηγών.
– Κατάθεση στεφανιών από Σχολεία, Συλλόγους, Φορείς κ. λ. π.
Εθνικός Ύμνος.

Δευτέρα 25 Μαρτίου
– Ώρα 07.30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.
– Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων.
– Ώρα 10.00 π.μ. : Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμαντρίτου Κυρίλλου Διαμαντάκη, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

– Η Δημοτική Φιλαρμονική, οι Πρόσκοποι και οι Οδηγοί, αντιπροσωπείες σωματείων και τμήματα μαθητών όλων των Σχολείων με τις σημαίες τους θα παραστούν στη δοξολογία.
– Μετά τη δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και θα γίνει κατάθεση στεφανιών από τους: κ.κ. Δήμαρχο Ιεράπετρας, εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Εκπρόσωπο του 3ου Κ. Ε. Π., Δ/ντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Ιεράπετρας, Λιμενάρχη Ιεράπετρας, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, Πρόεδρο Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
– Εθνικός Ύμνος.
– Ώρα 10:45: Παρέλαση στην οδό Μιχαήλ Κοθρή, της Δημοτικής Φιλαρμονικής ,Μοτοσικλετιστών Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας , Θυμάτων Πολέμου, Μαθητών Σχολείων, Αθλητικών Σωματείων, Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας, Σχολών Παραδοσιακών Χορών, Οδηγών, Προσκόπων, Εθελοντών, Σαμαρειτών. Η Δημοτική Φιλαρμονική θα κλείσει την παρέλαση .
– Παρουσίαση τμημάτων παρέλασης από την κα Ιωάννα Βουζουνεράκη, εκπαιδευτικό Α/θμιας Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
– Ώρα 10.00: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης στον Κουτσουρά.
– Ώρα 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων του Δημοτικού Σχολείου Κουτσουρά , κατάθεση στεφανιών και ομιλία.
– Παρέλαση των Σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού από το Δημοτικό Σχολείο Κουτσουρά με κατεύθυνση προς Μακρύ Γιαλό.
– Για την τήρηση της τάξης παρακαλούνται να μεριμνήσουν τα Αστυνομικά Τμήματα Ιεράπετρας και Κουτσουρά, καθώς και η Δημοτική Αστυνομία Ιεράπετρας.
Τελετάρχης για την Ιεράπετρα ορίζεται ο κ. Μπαλοθιάρης Γεώργιος μέλος της Δημ. Κοινότητας Ιερ/τρας , για το Μακρύ Γιαλό η κα Σωφρονά Αικατερίνη και βοηθοί οι Δημοτικοί Υπάλληλοι: Πρωτογεράκης Κων/νος, Μπαλαντινάκης Μανώλης, Γαλυμιτάκης Λευτέρης, Μιχαλακάκης Γιώργος, Καλαντζάκης Κων. και Κουνελάκης Γιάννης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook