Τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας μισής ώρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού κράτους Δημήτρη Πεσκώφ. Το τηλεφώνημα Αναστασιάδη-Πούτιν παρέμενε σε εκκρεμότητα επί μέρες, καθώς στο αίτημα του προέδρου της Κύπρου το Κρεμλίνο δεν είχε ανταποκριθεί άμεσα.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον Ρώσο εκπρόσωπο Τύπου, εξέτασαν διάφορες πτυχές δια της σχέσης των των δύο χωρών και σειρά διεθνών προβλημάτων.

Το βασικό μέρος της συνομιλίας αφορούσε την κυπριακή πλευρά. Ο πρόεδρος Πούτιν υποστήριξη την θέση αρχών της Ρωσίας στο Κυπριακό πρόβλημα, ενώ κατά την εξέλιξη της συνομιλίας οι δύο ηγέτες ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση που προέκυψε στην Κύπρο ως αποτέλεσμα των προτάσεων του Eurogroup, για έξοδο απο την κρίση, συμπλήρωσε ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ.
Είπε επίσης ότι ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Πούτιν ότι η Κυπριακή Βουλή αποφάσισε να αρνηθεί την πρόταση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του εξέφρασε την ετοιμότητα της πλευράς του για τη λήψη μέτρων που θα βοηθούσαν να λυθούν τα προβλήματα των Ρώσων, νομικών και φυσικών προσώπων.
Ο Ρώσος Πρόεδρος προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφθεί την Μόσχα σε όποιο χρόνο θεωρεί κατάλληλο, όπως δήλωσε ο ο Ρώσος εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρη Πεσκώφ.newmoney.gr