Στη Βαλένθια της Ισπανίας θα μεταβεί σήμερα Τετάρτη 20/03/2013 ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συνοδευόμενος από το Υπηρεσιακό Στέλεχος του Δήμου, κ. Εμμανουήλ Μιχελεκάκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην Εναρκτήρια Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MED με τίτλο: «Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης στον Κύκλο του Νερού μέσω χρήσης καινοτόμων Πρακτικών στην Διαχείριση των Όμβριων Υδάτων σε Έξυπνες Μεσογειακές Πόλεις» και ακρωνύμιο E2STORMED.

Οι εργασίες του προγράμματος θα διεξαχθούν στο χώρο του Πολυτεχνείου της Βαλένθια και θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 21/03/2013 έως και την Παρασκευή 22/03/2013.

Η ομιλία του κ. Δοξαστάκη έχει προγραμματιστεί για την πρώτη μέρα των εργασιών, ενώ τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Δήμο Benaguasil, όπου θα παρουσιαστούν πρότυπα περιβαλλοντικά έργα.

Η χρηματοδότηση, έπειτα από την επιτυχή έγκριση του προγράμματος, για τον Δήμο Χερσονήσου ανέρχεται στο ποσό των 181.418,69 ευρώ. 

Στην Εναρκτήρια Συνάντηση συμμετέχουν το Πολυτεχνείο της Βαλένθια, ως αρχηγός εταίρος, καθώς και η Ένωση Δήμων από την Μάλτα, ο Δήμος Μπεναγκουασίλ από την Ισπανία, ο Δήμος της Πίζα από την Ιταλία, το Πανεπιστήμιο Άρμπετρέυ από το Νταντή του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Δήμος του Ζάγκρεμπ από την Κροατία, ο Δήμος Σέτινιε από το Μαυροβούνιο, η Κοινότητα Γκράνα και Μάϊρα από την Ιταλία και το ICLEI Διεθνές Συμβούλιο για Τοπικές Περιβαλλοντικές Πρωτοβουλίες από την Γερμανία, ως εξωτερικός εταίρος – παρατηρητής.