Στον ζωολογικό κήπο της Καλιφόρνια σημείωσαν μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς έδωσαν για πρώτη φορά στους πιγκουίνους του πάρκου, πρόσβαση σε ένα iPAD.

Το προσωπικό του Ενυδρείου του Ειρηνικού στο Long Beach άφησε δύο πιγκουίνους του Μαγγελάνου, τον Jeremy και τον Newson,να παίξουν στο iPad ένα παιχνίδι που αρχικά είχε σχεδιαστεί για τις γάτες.

Η ομάδα έμεινε έκπληκτη όταν τα πουλιά κατανόησαν αμέσως τον σκοπό του παιχνιδιού, κι άρχισαν να κυνηγούν το ποντίκι, χτυπώντας με τα ράμφη τους την οθόνη και να σκοράρουν πολλούς βαθμούς.

\"\"

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο πειραματίζονται με τη χρήση του παιχνιδιού στο iPAD για την προπόνηση των πιγκουίνων, οι οποίοι διασώθηκαν από την Βραζιλία όπου είχαν εκτοπιστεί από τον φυσικό τους βιότοπο.

\"\"
Ο εθελοντής του πάρκου Hugo Ryono είχε την ιδέα μετά από μια συζήτηση με τους φύλακες για το \”παιχνίδι για γάτες\” του iPad app και αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα για την εκπαίδευση των πιγκουίνων.

\”Ακριβώς όπως οι γάτες, έτσι και οι πιγκουίνοι είναι πολύ περίεργα πλάσματα και η ιδέα αυτών των πουλιών να κυνηγούν ένα εικονικό ποντίκι σε μια οθόνη ήταν πολύ ελκυστικό για μένα να το δοκιμάσω. Έτσι έφερα τα παλιό μου iPAD και \”κατέβασα\” παιχνίδια για γάτες\”.

\"\"
Και οι δύο πιγκουίνοι δοκίμασαν να παίξουν αλλά ο Newson ξεχώρισε αφού πέτυχε το πολύ υψηλό σκορ των 1600 πόντων.

Καταδίωξαν το εικονικό ποντίκι με προσήλωση και προσπαθούσαν με επιμονή να το αρπάξουν με το ράμφος τους.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook