Με μία 24ωρη προειδοποιητική πανιατρική απεργία αύριο Πέμπτη, απαντούν οι γιατροί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, του οποίου ζητούν την απόσυρση. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν με νέα 48ωρη κινητοποίηση κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου το περασμένο Σάββατο και προβλέπει τον από κοινού με την ΟΕΝΓΕ, τον ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και όλους τους ιατρικούς Συλλόγους της χώρας συντονισμό κινητοποιήσεων. Έτσι, την ερχόμενη Πέμπτη νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ιατρεία ΙΚΑ και στο Ηράκλειο θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι ιδιώτες γιατροί, ελεύθεροι επαγγελματίες.

Με τη φράση «δεν αλλάζουμε, απλά… βουλιάζουμε» σχολιάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Υγείας και τη σημερινή κατάσταση στο σύστημα υγείας για το οποίο ζητά νέο σχεδιασμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του Συλλόγου, «το σήμερα του Συστήματος Υγείας επιγραμματικά χαρακτηρίζεται από αποδυνάμωση των υγειονομικών περιφερειών, ανικανότητα διαχείρισης και ελέγχου του προϋπολογισμού των νοσοκομείων, χαμηλές αμοιβές, έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αποτυχία παροχής υπηρεσιών υγείας σε κάθε επίπεδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook