Ο οργανισμός Κόσμος Χωρίς Πολέμους & Βία (ΚΧΠΒ) εργάζεται σε διεθνές επίπεδο και προωθεί κάθε δράση, σκέψη και πρωτοβουλία που στοχεύει στον τερματισμό των πολέμων στον κόσμο, αλλά και στην εξάλειψη της βίας σε κάθε της μορφή. Η μεθοδολογία εργασίας της είναι βασισμένη στην Ενεργή μη-βία. Ο ΚΧΠΒ ιδρύθηκε από πρωτοβουλία μελών του Ανθρωπιστικού Κινήματος, του οποίου και αποτελεί ανεξάρτητο οργανισμό. Στο Ηράκλειο ο ΚχΠ, δραστηριοποιείται πάνω από ένα χρόνο αναλαμβάνοντας πολυποίκιλες δράσεις για τη διάδοση της Μη βίας και στις 30 Μαρτίου διοργανώνει Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στις 12:00 στα Λιοντάρια.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

"Με αφορμή την Ημέρα (21η Μαρτίου), για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού στην Κοινωνία και την εκπαίδευση, ο ΚΧΠΒ (Ηρακλείου) χαιρετίζει τις δράσεις των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των συλλογικοτήτων που αγωνίζονται για να προάγουν τις αξίες του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη, στην ελευθερία, στην ισότητα και στην αλληλεγγύη για όλα τα παιδιά και τους ανθρώπους ανεξαιρέτως. 

Αγωνιζόμαστε και δρούμε κι εμείς μαζί τους για:

• Καταπολέμηση ρατσιστικών τάσεων, προκαταλήψεων και εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και ξενοφοβίας, ιδιαίτερα σήμερα που το αυγό του φιδιού έχει εκκολαφτεί και προκαλεί με την εγκληματική του δράση.

• Εμπέδωση της αλληλεγγύης και του σεβασμού του «άλλου». Η «διαφορά» για μας είναι πλούτος της κοινωνίας κι όχι μειονέκτημα.

• Ειρηνική συνύπαρξη των ατόμων που ζουν σε μια χώρα, στη βάση της ισονομίας και της ισότητας.

• Παροχή ίσων ευκαιριών και πρόσβαση σε όλους σε εκπαίδευση, υγεία και ποιότητα ζωής.

• Την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται ή σπουδάζουν στη χώρα μας.

Επειδή πιστεύουμε ότι τούτος ο αγώνας πρέπει να έχει και διάρκεια και την συμμετοχή όλων, την Πέμπτη 21/03/2013, σε συνεργασία με την
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα σταλεί σε όλα τα σχολεία του Νομού πρόσκλησή μας και συγκεκριμένη παιδαγωγική πρόταση για μια μηνιαία δράση ενάντια στο φαινόμενο του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. 

Το αποτέλεσμα των δράσεων αυτών, αλλά και άλλες που σχεδιάζονται, θα παρουσιαστούν, σε ανοιχτή εκδήλωση το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στην Πλατεία Ελευθερίας. 

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, να δημιουργήσουμε με τη δράση μας, μια ασπίδα αλληλεγγύης για το αυτονόητο δικαίωμα στην ιθαγένεια όλων των παιδιών και την νομιμοποίηση των μεταναστών, να αντισταθούμε στη ρατσιστική απειλή που δηλητηριάζει την ελληνική κοινωνία. 

Συμμετέχουμε στο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο στις 30/3 12μμ στα Λιοντάρια για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά."