Από τις 12 το μεσημέρι, έως τις 5:30 το βράδυ, κατέθεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΔΥΠΕ ο παιδοχειρουργός από το ΠαΓΝΗ που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση θανάτου βρέφους το Νοέμβριο του 2012, χωρίς ωστόσο να ληφθεί κάποια αποφαση απο τα μέλη του συμβουλίου.

Το Π. Σ αποφάσισε να καλέσει και άλλα άτομα προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση, την ερχόμενη Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΔΥΠΕ στοχεύει σε εξονυχιστική έρευνα και για το λόγο αυτό ζήτησε περισσότερες καταθέσεις, γύρω απο το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το 11 μηνών μωρό, ''έφυγε'' μετά από τρεις 3 απανωτές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ υπέστη καρδιακή ανακοπή
.

Η οικογένεια Κοσμαδάκη από την πρώτη στιγμή μίλησε για εγκληματική αμέλεια του χειρουργού.

Σύμφωνα με το πόρισμα της συμπληρωματικής Ε.Δ.Ε. που είχε ζητήσει ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ και είχε διενεργήσει ο Δ/ντής της ΜΕΘ Δημήτρη Γεωργόπουλου είχε προκύψει ότι η κλινική λειτουργούσε κανονικά, ενώ προέκυπταν ευθύνες για τον Δ/ντη της Κλινικής και τον εμπλεκόμενο παιδοχειρουργό:

«Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη διαχείριση των περιστατικών. Την ευθύνη φέρει αποκλειστικά και μόνο ο εφημερεύων ειδικευμένος και ο διευθυντής της κλινικής. Τόσο η στελέχωση της κλινικής όσο και το πρόγραμμα των εφημεριών θεωρούνται ικανοποιητικά και λειτουργία της είναι ασφαλής. Οποιαδήποτε δυσλειτουργία της κλινικής αφορά σε πρόσωπα και όχι σε αριθμούς γιατρών που τη στελεχώνουν»