Ο πιο εύκολος τρόπος για ορίσεις αυτό το αφαιρετικό είδος γυναίκας -με το οποίο σπάνια ασχολείται ψυχή- είναι το \’μη μεσογειακές\’, ακαμπύλωτες, το αντίθετο του πληθωρικού. Γιατί μπορεί κάποιες από αυτές να είναι πανέμορφες, αλλά ποτέ δεν θα σε ωθήσουν να σκοτώσεις για να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί στο πλευρό τους.

Πριν εκθέσουμε τις σημαντικότερες εκπροσώπους της συνομοταξίας, είναι απαραίτητο –για να μην κατηγορηθούμε για ρατσισμό και ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικής δυσμορφικής διαταραχής- να μαντρώσουμε το ποιες εννοούμε με συγκεκριμένα παραδείγματα.

Δεν είναι απαραίτητα \’νηστίσιμες\’ όλες οι ψηλές και αδύνατες

Ναι, γυναίκες όπως η Nicole Kidman ή η Tilda Swinton είναι και με το παραπάνω. Όμως και η Κατερίνα Λέχου τα έχει τα εκατοστά της. Είναι όμως τόσο γλυκό το πρόσωπο της και τόσο αγέρωχη η ομορφιά της που σε κάνει να λιώνεις όταν την αντικρίζεις.

\"\"

 

Δεν είναι ντε και καλά  \’νηστίσιμες\’ όλες οι κοντές και αδύνατες

Προφανώς έχουμε κρατήσει ρεζερβέ θέση στην πρώτη σειρά για τις Sara Jessica Parker και Kristen Stewart. Όμως ούτε η Μαρία Σολωμού ή η Olivia Wilde είναι πρώτο μπόι ή φουλ στις καμπύλες αλλά βλέπεις τον διάβολο να χορεύει στο βλέμμα τους.

\"\"

 

Το να μην έχεις πλούσιο στήθος δεν σε κάνει \’νηστίσιμη\’

Η Keira Knightley διαθέτει στήθος 13χρονου αγοριού. Και δικαίως είναι εντός λίστας. Εξίσου όμως φλαταδούρα είναι και η Milla Jovovich. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας που θα τολμούσε ποτέ να την χαρακτηρίσει ξερακιανή και ανεπιθύμητη.

\"\"

Δεν είναι όλα τα μοντέλα στεγνά

Μπορεί η Βίκυ Καγιά και η Κάτια Ζυγούλη να έχουν ακριβώς το ίδιο σωματότυπο, αλλά η τελευταία απέδειξε στο Επικίνδυνες Μαγειρικές (καθώς και στην θρυλική της φωτογράφηση στο Playboy το 1997) ότι διαθέτει φωτιά μέσα της.

\"\"

 

Οι ανορεκτικές δεν περιλαμβάνονται

Πρέπει να είσαι πολύ κάφρος για να συμπεριλάβεις σε μια τέτοια λίστα κάποια που δεν είναι απλά αδύνατη, αλλά που αντιμετωπίζει πρόβλημα ανορεξίας. Όπως π.χ. η Νανά Καραγιάννη ή, παλιότερα, οι Nicole Ritchie, Ζέτα Δούκα και Eva Herzigova.  Εκεί απλά εύχεσαι περαστικά και θυμίζεις –με σεβασμό- ότι οι άντρες πάντα θα αποθεώνουν την Sofia Vergana και όχι την Gwyneth Paltrow. 

\"\"

Μας γεμίζουν χαρά εκείνες που άλλαξαν στρατόπεδο

Υπάρχουν δυο ειδών ωραίων γυναικών. Εκείνες που, με το που αρχίσουν να ζυγώνουν τα 40α γενέθλια τους, αγχώνονται και βγάζουν στα μάτια τους στην γυμναστική και την γιογκά προσπαθώντας να αποκτήσουν καλύτερο σώμα από όταν ήταν 20 ετών.

Καταλήγοντας ενίοτε σε υπερβολές. Όπως π.χ. η Cameron Diaz που πλέον θυμίζει Schwarzenegger . Ή η Gwyneth Paltrow που όχι μόνο βγάζει ολόκληρες μέρες τρώγοντας αμύγδαλα αλλά έχει καταργήσει οικογενειακώς το ψωμί και τα μακαρόνια. Δυο πράγματα που τα παιδιά της, 8 και 6 ετών αντίστοιχα, δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ.

\"\"

Ενώ με λύπη μας αναγκαζόμαστε να συμπεριλάβουμε πλέον στην λίστα και την πυρηνική φυσικό που αγαπήσαμε, Denise Richards. Όπως αποδεικνύει η παρακάτω φωτό.

\"\"

 

Στην αντίθετη όχθη του ποταμού κατοικούν εκείνες οι 40άρες που γουστάρουμε. Όπως η Jennifer Aniston ή η Eva Longoria που τα έχουν τα πιασίματα τους.

Τέλος, μια ειδική θέση στην καρδιά μας έχουν τα κορίτσια που κολύμπησαν ενάντια στο ρεύμα του ‘thin is beautiful’ και βγήκαν νικήτριες. Όπως η καινούργια Christina Aguilera, στην οποία επί 10 χρόνια απαγόρευε να παχύνει η δισκογραφική της.

\"\"

 

Καθώς επίσης και η Kate Moss που, στα 39 της, έβαλε επιτέλους λίγο κρεατάκι πάνω της και δείχνει καλύτερη από ποτέ.

\"\"

Ή την Lindsay Lohan που μπορεί να χρεοκοπημένη και έτοιμη να μπει φυλακή, αλλά σίγουρα δείχνει καλύτερα από ότι το 2009.

\"\"

Και τώρα που ξεκαθαρίσαμε τι εννοούμε με το ‘νηστίσιμες’, ας συνεχίσουμε με ένα όχι και τόσο λαχταριστό photostory.

Πριν περάσουμε στις συνήθεις ύποπτους του είδους

Ξεκινώντας με τον ανθρωπότυπο της στεγνής (από ζουμιά) Αγγλίδας. Εκείνης που μοιάζει να μην έχει φάει καλά ποτέ στην ζωή της. Με άλλα λόγια, της Victoria Beckham.

\"\"

 

Πάντα με άξιους παραστάτες δίπλα της τις Emily Blunt, Keira Knightley και -μέχρι πρότινος- την Emma Watson.

\"\"

 

Και συνεχίζοντας με τα κορίτσια της Victoria\’s Secret που έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο κριτικών για το γεγονός ότι μοιάζουν ένα βήμα πριν την ανορεξία. Όπως η Νοτιοαφρικανή Candice Swanepoel που μοιάζει σκελετωμένη ακόμη και όταν στέκεται δίπλα στις ‘συναδέλφους’ της.

\"\"

Ειδική αναφορά οφείλει να γίνει στην Sarah Jessica Parker που ανέκαθεν ζύγιζε λιγότερο από τα Manolo Blahnik της.

\"\"

 

Στο cast του 90210 γενικά. Και ειδικότερα στην AnnaLynne McCord. Ειδικά όταν αποφασίζει να βγει στην παραλία μαζί με την αδελφή της Angel.

\"\"

 

Στο δίδυμο fashionistas (και εσαεί νηστίσιμων) Ashley και Μary Κate Οlsen.

Καθώς επίσης και στην Angelina Jolie που σταμάτησε (τυχαίο;) να είναι ποθητή και έγινε νηστίσιμη ακριβώς μετά το Mr and Mrs Smith του 2005.

\"\"

 

Στην Ελλάδα οι πρώτες που μου έρχονται στο μυαλό είναι η καλοκαιρινή Τζούλια Αλεξανδράτου (σκιά του εαυτού της) και οι Πετρούλα Κωστίδου και Πάολα (αδύνατες παντού, εκτός από το στήθος). 

\"\"

 

Καθώς επίσης οι Κατερίνα Τσάβαλου, Βίκυ Καγιά, Μαντώ Γαστεράτου, Μαριέττα Χρουσαλά και Κάτια Δέδε.

\"\"

 

Ενώ οριακά νηστίσιμη, κατά κάποιους, είναι πλέον και η αδυνατισμένη Ζέτα Μακρυπουλια. Αλλά αυτό είναι αντικείμενο ενός ολόκληρου άλλου post.

\"\"

oneman.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook