Τον έφαγε η πρώην… Αυτό ακούγεται στα πηγαδάκια του  Μεγάρου των Ηλυσίων λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Γάλλου υπουργού Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ. Το εν λόγω υπουργείο περνάει στα \”χέρια\” του Μπερνάρ Καζνέφ , πρώην υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγο έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του προκατόχου του ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι θα συνεχίσει την ίδια γραμμή πλεύσης. 

Ο στενός σύμβουλος του Φρανσουά Ολάντ και πρώην πλαστικός χειρουργός αποτελεί παρελθόν για την γαλλική κυβέρνηση καθώς έπεσε θύμα της πρώην συζύγου του η οποία φοβόταν για εξωσυζυγική σχέση και προσλαμβάνοντας ντεντέκτιβ, αποκάλυψε τον μυστικό λογαριασμό που διατηρούσε ο πρώην άντρας της στην Ελβετία.

Η είδηση διέρρευσε στα γαλλικά ΜΜΕ και πρώτος ο ερευνητικός ιστότοπος \”Mediapart\” αποκάλυψε τον μυστικό λογαρσιασμό του Καουζάκ στην Ελβετία. Η παραίτησή του , σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, θα έχει αναμφίβολα σοβαρό αντίκτυπο  στην ήδη πληγείσα δημοτικότητα του ένοικου των Ηλυσίων. 

Ο 60χρονος Καουζάκ, πρώην καρδιολόγος που στη συνέχεια μεταπήδησε στην πλαστική χειρουργική, είχε τεθεί επικεφαλής στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι σχετικές καταγγελίες ήρθαν στο φως τον περασμένο Δεκέμβριο από τον δικτυακό τόπο ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart, σύμφωνα με τις οποίες ο Καουζάκ εμφανίζεται να διατηρούσε μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στην ελβετική UBS στη Γενεύη, τον οποίο στη συνέχεια μετέφερε στη Σιγκαπούρη το 2010, οπότε και τοποθετήθηκε επικεφαλής της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του κοινοβουλίου.

Ο Καουζάκ αρνήθηκε με επιμονή τις καταγγελίες και ενώπιον του Κοινοβουλίου, αλλά ο Mediapart επανήλθε στο θέμα, δημοσιοποιώντας μία ηχογράφηση του 2010, στην οποία, όπως αναφέρει, ο υπουργός συζητά για τον λογαριασμό του με έναν οικονομικό σύμβουλο.

Ο Καουζάκ αρνήθηκε ότι η φωνή που ακούγεται είναι η δική του και μήνυσε τον ιστότοπο για δυσφήμηση. «Δεν έχω, και δεν είχα ποτέ, λογαριασμούς στο εξωτερικό», επεσήμανε ωστόσο, τρεις μάρτυρες αναγνώρισαν την φωνή του όπως και οι δικαστικές αρχές.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook