Παρολίγον τραγωδία το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Βαρβάσαινας, όταν άγνωστος πυροβόλησε πιθανότητα με αεροβόλο κατά λεωφορείου του ΚΤΕΛ Ηλείας που μετέφερε μαθητές. Από τον πυροβολισμό θρυμματίστηκε μεγάλο τμήμα της πρόσοψης του λεωφορείου (το σημείο αναγραφής του δρομολογίου), χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν άλλες συνέπειες. 

Από την πρώτη στιγμή άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πύργου ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλα ανάλογα περιστατικά με όμως ΙΧ και ποτέ με λεωφορείο. Όπως είπε στο ilialive.gr ο οδηγός του λεωφορείου Παναγιώτης Παναγόπουλος, το λεωφορείο έκανε στο δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών από τις Καρούτες προς τη Βαρβάσαινα, με αρκετά παιδιά να επιβαίνουν σε αυτό εκείνη την ώρα.
"Άκουσα έναν θόρυβο, αλλά δεν κατάλαβα τι συνέβη. Όταν σταμάτησα είδα το λεωφορείο σπασμένο. Δεν έπεσε τίποτα μέσα για να καταλάβουμε, το γυαλί είναι χοντρό και από πέτρα δεν σπάει έτσι. Έχω ακούσει για τα άλλα περιστατικά και φοβάμαι πως θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι χειρότερο αν πετύχαιναν το λεωφορείο ποιο χαμηλά στο παρμπρίζ".real.gr