“Η κατάσταση στην Κύπρο είναι κρίσιμη. Αλλά δεν δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μία ή δύο εβδομάδες. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κληρονόμησε μια πολύ βαθιά κρίση. Η ερώτησή μου είναι η εξής: πώς γίνεται ξαφνικά να μην προστατεύονται οι καταθέσεις των μικροεπενδυτών και μικροαποταμιευτών; Αυτό είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Χρειάζονται πολλά χρόνια για να αποκατασταθεί η τρωθείσα εμπιστοσύνη των καταθετών. Γιατί να ΄χτυπήσουμε\’ τους μικροαποταμιευτές; Η κρίση στην Κύπρο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Πρέπει να επιταχύνουμε την ρύθμιση, τον έλεγχο των χρηματαγορών. Πάνω απ\’ όλα χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση στο κυπριακό πρόβλημα, όχι μια ρωσικής προέλευσης λύση”.

Αυτή είναι η τοποθέτηση της κυρίας Corien Wortmann-Kool, μέλους του Προεδρείου της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και Αντιπροέδρου της Ομάδας Εργασίας του ΕΛΚ για θέματα Οικονομίας και Περιβάλλοντος.

\”Η νομοθετική ρύθμιση και περαιτέρω σύγκλιση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα προχωρά”, συνεχίζει στην τοποθέτησή της η κυρία Wortmann-Kool, αλλά προσθέτει πως “χάθηκε πολύτιμος χρόνος”. “Οι κανόνες που τώρα προσπαθούμε να επιβάλλουμε θα είχαν διασφαλίσει πολύ πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα των καταθετών στην Κύπρο. Θα υπήρχε ήδη ένα σαφές και στέρεο νομικό πλαίσιο για τη συνεισφορά των μετόχων στη στήριξη των τραπεζών”, συμπλήρωσε η Ευρωπαία πολιτικός.

\”Σε σχέση με την επιβολή του Μακροχρόνιου Οικονομικού Πλαισίου που πρέπει να επιβληθεί η θέση μας, η θέση του ΕΛΚ είναι σαφής: είμαστε ήδη έτοιμοι. Ελπίζουμε πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έχει… χάσει το τηλέφωνό μας, ότι μπορεί να μας… βρει γιατί πλέον δεν υπάρχει χρόνος να περιμένουμε τα επίσημα χρονοδιαγράμματα για να ξεκινήσουμε τις τελικές διαπραγματεύσεις. Η 22α Απριλίου είναι μακριά και τα γεγονότα τρέχουν…”, συμπλήρωσε η κυρία Wortmann-Kool…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook