Ιστορικές στιγμές ζει η Ιωνία 2000 βγαλμένες από το ένδοξο παρελθόν της Ιωνίας, που ουσιαστικά… θυσιάστηκε για χατήρι της Α.Ε. Χανίων.

Η ομάδα της Σπλάντζιας έκανε την έκπληξη στον 42ο τελικό κυπέλλου Χανίων, κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στο φαβορί του τελικού Κισσαμικό. 

Με κάθε επισημότητα έγινε ο αγώνας στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή και του αναπληρωτή προέδρου Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Οι δυο τους μαζί με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Χανίων και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Βούρβαχη χαιρέτισαν τις ομάδες πριν την έναρξη του ματς.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κισσαμικός έδειξε την υπεροχή του μετά το 20\’ και δημιούργησε κάποιες φάσεις για γκολ. 
Στο 21\’ το σουτ του Κουλάκη αποκρούστηκε από το σώμα του Μπαντουράκη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Μαργαρώνης απέκρουσε το σουτ του Χατζηλιόντα. Στο 29\’ από φάουλ του Χατζηλιόντα το σουτ του Κουλάκη απομακρύνθηκε και πάλι από τον Μπαντουράκη.
Η Ιωνία 2000 στο 39\’ δημιούργησε την μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τη σέντρα-σουτ του Καβακόπουλου να απομακρύνεται από τον Κουλάκη και το δυνατό σουτ του Βακαλουνάκη να καταλήγει στην αγκαλιά του Συροκάκη.
Ένα λεπτό αργότερα ο Χατζηλιόντας επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Μαργαρώνης. 
Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ακόμα περισσότερο και ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη φάση ήταν αυτή του πέναλτι με το οποίο πήρε το τρόπαιο η Ιωνία 2000. Στο 71\’ ο Μπαδιεριτάκης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κομπογεννητάκη και ο Γιαννουλάκης έδειξε την \”άσπρη βούλα\”. Ο -με δεμένο κεφάλι από το πρώτο μέρος- Τόλιας ευστόχησε στο 72\’ μέσα σε έξαλλα πανηγύρια. Στο 87\’ ο Ρουσάκης με το στήθος δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 90+1\’ το φάουλ του Τόλια πέρασε άουτ.


Με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν σκηνές που δεν συνάδουν με την όλη διοργάνωση, που παρακολούθησαν περίπου 1.300 φίλαθλοι. 

ΙΩΝΙΑ 2000 (Γιώργος Ανδρεαδάκης): Μαργαρώνης, Ζιντιρίδης, Βολάνης, Χαλκιαδάκης (66′ Τζαγκαράκης), Μπαντουράκης (87′ Καβρουλάκης), Τόλιας, Δασκαλάκης, Καβακόπουλος, Μποντούρι, Βακαλουνάκης, Μπάτζιο (66′ Μπαδιεριτάκης).
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Βασίλης Γκούμπλιας): Συροκάκης, Ντεντάκης, Κομπογεννητάκης Ζ., Σταυρακάκης, Κουλάκης, Δρακάκης, Χατζηλιώντας, Περράκης (70′ Βαρουξάκης), Καρβουνιάρης, Μουρκάκης (81′ Ρουσάκης), Παπαθανασίου (63′ Δαμανάκης).


Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook